Vreme caldă pentru luna decembrie. Zona în care se vor atinge maxime de 11 grade


Ultimul update: Duminica 08 Decembrie 2019 09:16
Data publicarii: Duminica 08 Decembrie 2019 08:14
Categorie: Vremea

Duminică, atmosfera va fi închisă în regiunile intracarpatice, pe unde o să picure puţin, iar dimineaţa s-ar putea să apară poleiul.

La munte mai sunt condiţii să fie puţină lapoviţă, dar în rest zărim şi soarele. Maximele se vor situa între zero grade în depresiuni şi 11 grade în Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă plăcută după ce se risipeşte ceața matinală, iar temperaturile cresc.

Mai sus, în Moldova sudică şi nordul Munteniei aşteptăm ceaţă în primele ore ale zilei însă mai târziu apare soarele se incazleste şi după prânz se vor înregistra 8 grade Celsius.

Vedem soarele şi în nordul Moldovei şi în Bucovina însă acum dimineaţa mai este puţină ceață. În zonele de munte este posibil să fie lapoviţă. Se încălzeşte şi la amiază termometrele vor indica cel mult 10 grade Celsius, valori ridicate pentru luna decembrie!

În schimb, în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, atmosfera se menţine închisă şi vin precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie iar în orele dimineţii, este posibil să apară poleiul! Valorile termice în creştere uşoară faţă de sâmbătă, vor ajunge până la 5 grade.

Şi în vestul ţării se mai adună norii însă ploile vor fi slabe şi apar doar sporadic. Maximele termice vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În ţinuturile centrale norii vor fi destul de numeroşi şi vor aduce câteva ploi, dar la munte se anunţă lapoviţă. Dimineaţa va fi ceaţă şi vântul va prinde putere pe crestele montane.

Temperaturile cresc şi la amiază se vor atinge 6 grade în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării ceața poate să persiste câteva ore dar după ce se risipeşte atmosfera va fi însorită. Se încălzeşte şi se vor înregistra valori de 11 grade Celsius, temperaturi ridicate pentru luna decembrie.

În sudul ţării, în ansamblu, va fi vreme plăcută, dar şi aici apare ceața dimineaţa. Maximele urcă până la 11 grade în zonele deluroase.

BUCUREŞTI

În Bucureşti, duminică, vor fi înnorări în primele ore ale zilei apoi apare şi soarele. Se încălzeşte şi după prânz se vor înregistra 7- 8 grade Celsius.

Vremea la munte

La munte, norii se strâng îndeosebi în Carpaţii Orientali, pe unde o să vină puţină lapoviţă. Vântul va sufla mai tare pe crestele montane iar temperaturile din staţiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Prognoza meteo pe următoarele zile

Duminică, atmosfera va fi închisă în regiunile intracarpatice, pe unde o să mai picure puţin. La munte, mai sunt condiţii să fie puţină lapoviţa dar în rest vom zări puţin şi soarele.

Luni se încălzeşte mai ales la deal şi la munte, pe unde se ating chiar şi 12 grade Celsius. Prin vest şi nord-vest, o să plouă slab dar în rest se anunţă vreme bună.

Marţi avem vreme caldă pentru luna decembrie. Ceața revine în zonele joase din sud şi est, iar în rest aşteptăm câteva ploi slabe şi lapoviţă pe la munte.

Miercuri, norii vor fi numeroşi şi se răceşte. În regiunile extracarpatice vin precipitaţii slabe sub formã de ploaie sau burniţă, iar la munte va fi lapoviţă.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO