Vreme calda, cu temperaturi de pana la 30 de grade Celsius, vineri. Prognoza meteo pana luni

Ultima actualizare: 05-06-2017 07:18

Ziua de astazi ne aduce soare si vreme calda. Spre seara, mai apar ceva averse prin Banat, Oltenia si in zona montana, iar maximele pleaca de la 22 de grade pe litoral si ajung la 30 de grade in vest si sud-vest.

Vedem ce se intampla in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici gasim vreme buna; domina perioadele insorite; dar e posibil sa cada si cativa stropi de ploaie. Vantul sufla mai tare la malul marii; temperaturile se mentin destul de ridicate, desi pierd un grad-doua fata de ieri.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, se anunta o zi frumoasa, cu cer mai mult senin si 27-28 de grade la amiaza. Ar putea sa apara si cativa nori; dar sansele de ploaie sunt foarte reduse.  

In nordul Moldovei si in Bucovina, norii nu prea se arata; asa ca nu vorbim deloc despre ploi. Maximele, comparabile cu cele de ieri, ajung pe la 26-27 de grade.  

Si in nordul Transilvaniei si in Maramures avem soare, vreme buna si temperaturi placute. La amiaza se vor inregistra 25...26 de grade.  

Vestul tarii are parte de o zi frumoasa si calda: temperaturile urca spre 29-30 de grade; insa dupa-amiaza in zona Banatului se strang norii si vor lasa cateva ploi zgomotoase. () In centrul tarii, aversele apar tot catre seara in regiunile de munte. In rest nu sunt semne de ploaie si vom avea vreme foarte placuta si maxime de la 24, la 27 de grade.  

In Oltenia se anunta inca o zi calda, desi temperaturile scad un pic fata de ieri, cand s-au atins 32 de grade. Azi vom avea pana la 30; soare si vreme buna in prima parte a zilei si cateva averse mai tarziu.  

Si in tinuturile sudice, catre seara ar putea sa cada o aversa-doua. Pana atunci avem timp frumos si temperaturi, cu un grad-doua mai scazute decat ieri.

In Bucuresti ramanem cu vremea calda: maxima ajunge pe la 29 de grade. Spre seara apar ceva innorari si ar putea sa vina o ploaie de scurta durata, cu fenomene electrice. Conditiile de ploaie se mentin si peste noapte, iar minima va fi de 16 grade.

Si la munte gasim vreme calda, dar si putina instabilitate in orele serii. Atunci, se anunta cateva averse, cu descarcari electrice si vant intens, in special in Carpatii Meridionali. In masivele vestice va fi un pic mai cald decat ieri.  

Pe litoral, vantul risipeste norii si se insenineaza treptat. Pe plaja se vor inregistra 22-23 de grade; iar apa marii va avea cam 18 grade.

PROGNOZA METEO PENTRU 3 ZILE

Astazi avem soare si vreme calda. Spre seara mai vin cateva averse in Banat, Oltenia si la munte. Maine ramanem cu temperaturile ridicate; insa dupa-amiaza in sud-vest, in sud si pe la munte se-aduna norii si vor aduce averse mai abundente, cu descarcari electrice, vant si grindina.  Duminica asteptam vreme frumoasa si se mai incalzeste putin: in Campia de Vest se vor atinge 32 de grade. Prin sud-vest si in zona montane mai apar cateva ploi zgomotoase, de vara. Luni avem inca o zi calda, insa dupa-amiaza vin alte averse in vestul, centrul si nordul tarii. Vor fi si tunete, fulgere, rabufniri de vant si ar putea sa cada grindina. In sud si in est ramanem cu timpul frumos.

In Bucuresti astazi ramanem cu vremea calda: se vor inregistra 29 de grade; dar spre seara s-ar putea sa apara o ploaie de scurta durata.  Maine: o alta zi calda si placuta, cu soare la inceput; innorari si averse trecatoare mai tarziu. Maxima va fi in jur de 28 de grade.  Duminica se mai incalzeste putin: se vor atinge 30 de grade; cerul va fi cam innorat dimineata, dar nu o sa ploua; apoi norii se risipesc.  Luni se anunta o zi frumoasa si calda, cu soare, vant mai activ si o maxima de 30 de grade.

Si la munte gasim vreme calda, dar si putina instabilitate dupa-amiaza, cand o sa mai vina cateva averse, indeosebi in Carpatii Meridionali. Maine temperaturile se mentin ridicate; insa dupa pranz vin ploi zgomotoase in Meridionali si in Muntii Banatului. Se vor strange cantitati importante de apa si va cadea grindina. Duminica avem soare in prima parte de zilei; dar catre seara apar alte averse, de acesta data in masivele vestice.  Luni ramanem cu vremea calda; insa dupa-amiaza instabilitatea revine in Carpatii Occidentali si local in celelalte masive.

La malul marii gasim vreme frumoasa; vant mai intens si temperaturi putin mai scazute decat ieri.  Maine avem soare si vreme buna in prima parte a zilei; dar mai spre seara e posibil sa cada o aversa-doua. Duminica se anunta o zi frumoasa, cu cer mai mult senin. Vantul are unele intensificari, iar maximele din statiuni ajung pe la 25 de grade. Ziua de luni ne-aduce atmosfera insorita, briza acriva; pana la 24 de grade pe plaja si cam 19 grade in apa marii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO