Viscol, ninsori abundente si racire brusca in toata tara. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Ultima actualizare: 09-01-2017 02:10
Viscol, ninsori abundente si racire brusca in toat...
Viscol, ninsori abundente si racire brusca in toat...

Astazi se face foarte frig! Va fi ger in vest, centru si nord, iar la noapte in toata tara. Va ninge mai abundent in sud si in est, dar si la munte.

In Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si in zona Carpatilor de Curbura vantul va viscoli ninsoarea si va spulbera zapada cu viteze de 55-65 km/h si local cu 70-85 km/h, iar vizibilitatea va fi mult redusa! Maximele termice vor fi cuprinse intre minus 12 si 0 grade Celsius.

In Dobrogea si in Baragan gasim atmosfera inchisa! In prima parte a zilei pe litoral vor fi precipitatii mixte si se va depune polei; apoi va ninge peste tot si se va depune un strat consistent de zapada! Vantul va atinge la rafala viteze de 70-85 km/h, va viscoli ninsoarea si vizibilitatea va scadea sub 50 m!

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vom avea aceeasi situatie: ninsori viscolite, vizibilitate redusa si temperaturi in scadere transanta!

In nordul Moldovei si in Bucovina se anunta o zi inchisa, geroasa si va ninge. In zonele sudice vantul va viscoli zapada cu viteze de 50-55 km/h si izolat cu viteze de 70 km/h. Temperaturile scad cu 13-14 grade fata de ziua trecuta!

In nordul Transilvaniei si in Maramures atmosfera va fi inchisa si va ninge, dar nu pe suprafete mari! Se raceste cu 9-10 grade fata de ieri si va fi ger pe timpul zilei.

Si in vestul tarii se raceste transant si va ninge din loc in loc! Vantul va avea unele intensificari, dar la viteze mai reduse! Dupa pranz se vor inregistra temperaturi foarte scazute peste tot! In zona de campie a judetelor Bihor, Timis si Arad este cod galben de vant puternic pana la ora 12! Rafalele de vant vor depasi 55-60 km/h.

In centrul Romaniei va ninge pe arii extinse! In zona montana inalta vor fi rafale de vant de peste 90 km/h si ninsoarea va fi viscolita! Temperaturile vor fi in scadere accentuata!

In sud-vestul tarii se anunta innorari si ninsori insemnate cantitativ! Vantul va avea intensificari si va spulbera zapada prin Oltenia! Maximele termice scad cu 6-7 grade fata de ieri.

In tinuturile sudice va ninge consistent, iar in judetele sudice rafalele de vant vor atinge 70-85 km/h, vizibilitatea va fi redusa sub 50 m si local zapada va fi troienita!

In Bucuresti se raceste si va fi deosebit de rece. O sa ninga moderat cantitativ, vantul va viscoli ninsoarea in special in prima parte a zilei si va scadea in intensitate spre seara.

La munte vremea se va schimba transant. Astazi se instaleaza gerul, iar in zona Meridionalilor si in Orientali va ninge destul de mult. Tot aici se anunta viscol si zapada troienita.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile:

Maine gerul cuprinde toata tara: minus 17 grade ziua si minus 24 de grade noaptea. In est, in nord-est si la munte va ninge temporar si viscolul continua. In rest, fulguieli.

Duminica:
alta zi geroasa. Va ninge in aproape toata tara, dar mai mult in jumatatea nordica a Moldovei, in Transilvania si pe la munte. Vantul ramane activ in Moldova si Dobrogea, unde o sa fie viscol.

Ger avem si luni, mai ales in sud, centru si est. Vedem si soarele, iar prin nord-est mai vin cativa fulgi. Vantul ramane intens la munte si in tinuturile estice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO