VIDEO. Imagini spectaculoase cu "tornada" care i-a speriat pe oamenii din Braila

Ultima actualizare: 04-11-2012 21:27

Imagini rare, care amintesc de infricosatoarele tornade, au fost surprinse de un cameraman amator intr-o comuna din Braila.

O furtuna cu vant puternic s-a dezlantuit din senin, provocand un vartej urias, pe care oamenii l-au numit speriati: "tornada". Conul de praf a maturat aproape trei minute campurile, amenintand sa se apropie si de case.

Norul imens a trecut foarte aproape de o ferma, pe care putea sa o spulbere in cateva secunde. Niste muncitori care lucrau in zona au ramas fara cuvinte cand au vazut vartejul periculos. Din fericire, cum a venit, asa a si trecut, fara sa raneasca pe cineva.

Totusi, fenomenul nu este cu totul neobisnuit in zonele de campie de la noi, spun meteorologii. Apare, de regula, atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate, iar aerul cald de la sol se ridica intr-o miscare circulara.

Dupa vantul nebun, starnit in vartejuri care amintesc mai curand de preeriile americane, decat de blandele peisaje mioritice, norul de praf s-a risipit in mai putin de trei minute.

Cele mai uimitoare imagini cu planeta Pamant! Cum arata un fulger vazut din Statia Spatiala Internationala

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO