Temperaturile rămân neobișnuit de mari, marți. Prognoza pentru următoarele zile


Ultimul update: Marti 22 Octombrie 2019 10:13
Data publicarii: Marti 22 Octombrie 2019 08:58
Categorie: Vremea

Vremea rămâne caldă şi frumoasă, cu ceața şi umezeală în prima parte a zilei, şi temperaturi neobişnuit de mari după prânz. Vom avea de la 17 la 27 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan va fi cald, însă ieri s-au atins şi 27 de grade în Călăraşi. Ceață densă găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, dar se risipeşte în două, trei ore, apoi va fi soare şi mai cald decât ieri.

Nu apar schimbări nici în nordul Moldovei şi în Bucovina: negură şi un pic de burniţa în primele ore, cer senin mai târziu. Ieri, cel mai cald a fost la Rădăuţi, 27 de grade.

Şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş continuă vremea frumoasă. Ceata apare pe zone restrânse, iar maximele tind spre 26 de grade. Soare şi o amiază neobişnuit de caldă o să găsim şi în ţinuturile vestice. Nu sunt schimbări faţă de ultimele zile, deşi luni s-au atins 29 de grade în zona Lugoj. Marți aşteptam în jur de 27 de grade.

Şi în Transilvania se anunţă vreme caldă şi frumoasă. Vreme plăcută o să avem şi în Oltenia. Aceasta este zona în care se încălzeşte mai tare. Cald a fost şi luni, s-au atins 26 de grade în multe zone.

Şi în sudul ţării avem soare şi temperaturi ridicate la amiază. Luni, cel mai cald a fost în Lunca Dunării.

În Bucureşti, avem nori de joasă altitudine şi negură, iar acum sunt 10 grade. Mai târziu, o să prindem vreme bună, cel puţin la fel de caldă ca ieri şi cer senin după prânz.

În zonele de munte, prindem o perioadă foarte plăcută. Dimineaţă apar condiţii de ceaţă pe vai şi în depresiuni, dar pe la prânz va fi soare.

Şi miercuri dimineaţă se anunţă ceaţă şi condiţii de burniţă în ţinuturile estice, însă amiaza ne-aduce din nou soare şi temperaturi nefiresc de mari pentru acest moment al anului.

Joi, aproape nicio schimbare: căldură neobişnuită, atmosferă însorită în cea mai mare parte a zilei şi negură în primele ore, tot prin Moldova, Dobrogea şi Muntenia.

Şi vineri o să fie foarte cald. În est şi sud-est, ceața poate să dureze câteva ore şi poate fi însoţită de burniţă. În rest avem cer senin şi atmosferă plăcută.

VIDEO PROTVPLUS.RO