Temperaturi de 32 de grade sâmbătă. Cum se schimbă vremea în zilele următoare


Ultimul update: Sambata 14 Septembrie 2019 11:18
Data publicarii: Sambata 14 Septembrie 2019 07:15
Categorie: Vremea

Sâmbătă se face mai răcoare în jumătatea nordică, dar în sud rămânem cu vremea caldă.

Norii încep să se adune spre seară şi o să plouă trecător în Carpaţii Orientali şi în Moldova, dar s-ar putea să cadă câţiva stropi şi în Maramureş, Crișana şi Transilvania. Vântul va avea unele intensificări la munte, în est şi sud-est, iar maximele vor fi de la 19 grade, în Bucovina, la 32 de grade, în sudul Olteniei.

Vremea în fiecare regiune a ţării

În Dobrogea şi Bărăgan ne aşteaptă încă o zi frumoasă, cu nori puțini şi temperaturi ridicate. Maximele ajung pe la 30 de grade, dar vântul devine mai insistent.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim soare, vreme bună şi va fi în continuare cald pentru o zi de septembrie. Pe la amiază se ating 28-29 de grade, iar vântul prinde putere şi aici.

În schimb, în nordul Moldovei şi în Bucovina se răcoreşte. Vreme bună şi un vânt destul de activ. Dimineaţă este răcoare, dar pe la amiază se vor atinge 24-25 de grade. Aşadar, şi aici va fi un pic mai cald decât vineri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş începem ziua cu temperaturi cam modeste, dar se încălzeşte treptat şi amiaza ne aduce atmosferă foarte plăcută, soare şi 25-26 de grade în termometre.

În ţinuturile vestice găsim vreme destul de bună. Totuşi, mai apar ceva înnorări şi s-ar putea să vină o aversă, două. La capitolul temperaturi stăm foarte bine: maximele se opresc pe la 27 de grade.

Şi în zona Transilvaniei mai sunt ceva condiţii de ploaie, în special pe la munte. Vântul suflă mai tare pe creste. imineaţă este răcoroasă, dar amiaza ne aduce temperaturi mai ridicate decât vineri: de la 21 de grade în depresiuni, la 26 de grade în vestul provinciei.

Se încălzeşte şi în zona Olteniei. Norii apar din când în când şi vor aduce câteva averse trecătoare, iar maximele vor urca până la 30 de grade.

Şi în ţinuturile sudice se face puţin mai cald decât vineri. Vom avea vreme în general frumoasă, deşi se mai adună norii şi s-ar putea să lase câţiva stropi de ploaie

Vremea în București

În Bucureşti, mai sunt ceva înnorări şi condiţii de ploaie la începutul zilei. Apoi, norii se risipesc, vântul rămâne activ şi se încălzeşte uşor. Maxima ajunge pe la 28 de grade. La noapte, se face, însă, mai răcoare: temperatura coboară până la 15 grade.

Vremea la munte

La munte, sâmbătă mai apar ceva averse, dar pe zone restrânse. În ansamblu, avem vreme bună, un vânt intens la altitudini mari şi temperaturi mai ridicate decât vineri.

Vremea la mare

Şi pe litoral se mai înnorează din când în când, dar nu o să plouă. Prindem câteva ore cu soare, vântul mai are unele intensificări, iar maximele din staţiuni ajung pe la 26-27 de grade. Apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Vremea în următoarele zile

Sâmbătă se răcoreşte în jumătatea nordică a ţării, dar prin sud avem tot vreme caldă. Norii apar după prânz, iar pe seară vin şi câţiva stropi în nordul ţării.

Duminică se mai răcoreşte şi în sud, ajungem la normal cu temperaturile şi o să avem vreme frumoasă peste tot.

Luni se încălzeşte la loc. Domină cerul senin, pe seara apar ceva nori, iar în noaptea de luni spre marţi o să plouă local în jumătatea nordică a ţării.

Marţi se adună norii, se înteţeşte vântul şi va ploua trecător pe la munte şi prin nordul ţării. Atmosfera se anunţă schimbătoare, iar maximele ating 20 de grade în Bucovina şi 31 în sud.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Comercianții își închid afacerile pe litoral, deși vremea ține în continuare cu turiștii
Vremea 13 septembrie 2019. Regiunea în care se ating 32 de grade
Vremea 12 septembrie 2019. Zonele în care sunt așteptate ploi
VIDEO PROTVPLUS.RO