Temperaturi de 11 grade Celsius, luni, în Vest. Prognoza meteo pentru trei zile


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Martie 2018 10:16
Categorie: Vremea

Astăzi, vremea se încălzeşte, norii persistă în sud şi prin vest, în rest: soare şi ceva mai plăcut că ieri. Maximele vor fi de la zero grade în Oltenia şi Bucovina până la 11 grade în Dealurile de Vest.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim mulţi nori, puţin soare pe litoral şi ceata dimineaţa. Se încălzeşte şi la amiază vor fi 4- 5 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vremea se încălzeşte uşor, după risipirea ceţii zărim soarele temporar şi temperaturile cresc cu 3-4 grade faţă de ieri.  Şi mai sus, în nordul Moldovei şi în Bucovina se încălzeşte vremea. Atmosfera va fi însorită, se încălzeşte, iar la noapte scăpăm de ger: vor fi doar minus 6 grade în zonă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme bună, cu temperaturi plăcute şi nori puţini. Se încălzeşte cu 5-6 grade faţă de ieri, iar la noapte scăpăm şi aici de ger, minimele se vor opri la zero grade.

Se încălzeşte substanţial şi prin ţinuturile vestice. Atmosfera se menţine închisă, iar peste noapte vine lapoviţă. Valorile termice ajung până la 11 grade în Dealurile de Vest. Până la ora 10 este cod galben de ceaţă şi polei pentru judeţul Arad.

În centrul ţării, acum, dimineaţă este ger în depresiuni, dar peste zi va fi timp frumos şi un pic mai cald ca ieri. La noapte, va fi foarte frig dar scăpăm de ger. Până la ora 11 este cod galben de ceaţă şi polei pentru judeţul Harghita.

În Oltenia, vremea rămâne neplăcută, cu ceva lapoviţa şi polei, dar se simte o uşoară încălzire chiar şi aici. La noapte se întorc precipitaţiile: ninsori cu lapoviţa şi din nou polei pe şosele.

Vreme urâtă, cu înnorări persistente avem şi prin sud. Nu sunt precipitaţii ziua, dar peste noapte va fi lapoviţa şi minime în jur de minus 3, minus 4 grade.

În Bucureşti, dimineaţa rămâne rece, sunt condiţii de ceaţă. Se încălzeşte şi la amiază vor fi 4 grade iar vântul se înteţeşte. În zonele de munte, astăzi se face un pic mai cald şi prindem vreme bună în Apuseni şi prin Orientali. În zona Meridionalilor, însă, atmosfera se păstrează închisă şi va ninge de la noapte încolo.

PROGNOZA METEO PENTRU 3 ZILE

Luni se încălzeşte şi mai vin ceva precipitaţii slabe prin sud şi sud-vest. În rest avem vreme bună. Mâine se face mai cald în vest, centru şi nord, pe unde temperaturile ajung la normal. În sud şi est, vremea rămâne rece şi precipitaţiile apar peste tot: ninsori pe la munte, lapoviţa şi polei în sud-vest şi în zonele deluroase iar în celelalte regiuni va ploua.

Miercuri, se incalzeeste semnificativ mai ales în sud şi est. Vom avea de la 5 grade în Moldova nordică, până la 15 grade în Dobrogea. Ploi temporare vin prin centru şi vest, la munte va fi lapoviţă iar în rest vreme frumoasă. Joi o să avem vreme caldă şi schimbătoare, cu înnorări din când în când şi ploi locale. Ceata reapare prin sud-est.

În Bucureşti, frigul continua în această dimineaţă, când cresc condiţiile de ceaţă, dar după prânz se încălzeşte şi vom avea 4 grade în termometre. La noapte vor fi MINUS 2 grade. Mâine, atmosferă va fi închisă şi va plouă din când în când. Dimineaţa e posibil să apară poleiul şi spre seară vor fi condiţii de ceaţă. Miercuri avem o zi de primăvară cu soare şi o maximă termică în jur de 12 grade. Peste noapte minimă va ajunge la zero grade. Şi ziua de joi va fi una destul de agreabilă, cu toate că apar câţiva nori de ploaie şi vântul devine activ.

La munte, astăzi se face un pic mai cald şi prindem vreme bună în masivele vestice şi în cele estice. Prin Meridionali atmosfera se păstrează închisă, dar ninsorile apar abia de la noapte.  Mâine, vremea se strică peste tot şi o să ningă pe suprafeţe mari în toate masivele. Vântul va avea unele răbufniri dimineaţa, iar termic nicio schimbare. Miercuri se încălzeşte şi sunt condiţii de lapoviţă prin Apuseni şi în nordul Orientalilor. Joi se anunţă vreme schimbătoare, dar caldă în masivele sudice şi vestice. Lapoviţă poate să apară trecător în orice zonă de munte.

Temperaturile se mențin scăzute în toată țara. Ceața face probleme pe șosele
VIDEO PROTVPLUS.RO