Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vor fi ploi torențiale și vijelii


Ultimul update: Vineri 17 Mai 2019 20:05
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2019 18:23
Categorie: Vremea

Se anunță un weekend plin de vijelii, ploi torențiale și grindină, care au lovit deja și au provocat inundații așa, cum s-a întâmplat în București.

Meteorologii au emis mai multe atenţionări cod galben de vreme severă pe măsură ce furtunile.au traversat toată țara.

Vineri a fost soare în Capitală, apoi s-a înnorat brusc şi a plouat zdravăn în mai multe reprize. A fost şi o perioadă cu cod galben valabil între orele14.00 şi 15.00, iar pe străzi s-au format balți şi unele canalizări au refulat.

Situaţia va fi cam la fel până duminică dimineaţa la ora 10.00, când ar trebui să expire informarea meteorologilor valabilă la nivelul întregii ţări, asta dacă nu cumva va fi prelungită. Aşadar în orele următoare, ar trebui să ne aşteptăm la ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi izolat căderi de grindină.

Şi hidrologii au emis un cod galben valabil până sâmbătă, la ora 14, care anunţa viituri şi inundaţii locale pe râurile din judeţele Maramureș, Bistrița, Gorj, Dolj, Argeș, Dâmbovița și Prahova. 

Pe termen lung, situaţia arată ceva mai bine, potrivit estimărilor făcute de Centrul European pentru prognoză, valabile până pe 17 iunie. Temperaturile se vor situa în limitele normale perioadei, iar ploile vor fi mai slabe după 10 iunie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO