Furtuni în cea mai mare parte a ţării, până marţi dimineaţă. Zonele în care temperaturile mai ajung la 36 de grade

×
Codul embed a fost copiat

Meteorologii au anunţat, luni, că vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a ţării urmând a se înregistra, până marţi dimineaţă, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi intensificări ale vântului.

În după-amiaza zilei de luni, în regiunile sudice vremea se va menţine călduroasă, chiar caniculară în sudul extrem al Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, unde temperaturile vor ajunge până la 36 de grade.

Meteorologii au transmis, luni, o informare de instabilitate atmosferică ce va intra în vigoare la ora 13.00.

Până marţi dimineaţă la ora 3.00, în zonele montane şi submontane, apoi şi în regiunile sudice şi sud-estice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30...40 de litri pe metru pătrat.

Citește și
vremea, prognoza, meteo, canicula, romania,
Revine canicula în România. Prognoza pe următoarele 3 zile
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

În după-amiaza zilei de luni, în regiunile sudice vremea se va menţine călduroasă, local caniculară în sudul extrem al Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, unde vor mai fi temperaturi maxime de 35...36 de grade.

Dobrogea şi Bărăganul. Pe timpul zilei, domină vremea caldă şi frumoasă. Se va înnora progresiv, iar la noapte o să plouă. Până atunci, temperaturile rămân comparabile
cu cele de ieri.

Urcăm un pic şi ajungem în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Aici avem vreme bună, pentru că arşiţa se domoleşte, iar ploile sunt puţin probabile.

Situaţia este cu totul altă în nordul Moldovei şi Bucovina. Aici se răcoreşte, aversele apar local dimineaţă, mai vine o repriză de ploaie şi după prânz. Peste noapte se înseninează.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, atmosfera devine plăcută, ploile vor fi rare şi cu totul întâmplătoare, iar maximele se opresc pe la 27 de grade. Ieri au fost chiar şi 33 de grade în zona.

În vestul ţării, căldură se domoleşte şi ploile nu prea mai apar, deocamdată. Ieri s-au înregistrat 36-37 de grade şi disconfortul termic a fost ridicat. Azi aşteptăm cel mult 30 de grade. Noaptea ne-aduce atmosfera plăcută, cu cer senin.

În centrul ţării găsim vreme amestecată, cu ploi locale dimineaţă şi averse mai consistente după prânz. Pe la munte se adună cantităţi importante de apă: în jur de 20 de litri pe metru pătrat.

Prin Oltenia, vremea rămâne călduroasă, deşi după prânz încep să apară norii şi sunt anunţate ceva ploi. Probabil că vor veni la apropierea nopţii.

În ţinuturile sudice avem soare şi vreme destul de caldă.
Maximele ajung 35 de grade în Lunca Dunării; iar către seară apar înnorări şi averse.

Marți temperaturile continuă să scadă şi vom avea de la 20; la cel mult 28 de grade. Se arată soarele, mai apar şi ceva ploi locale, prin sud, est şi centru, iar vântul se înteţeşte în sud-est.

Miercuri o să avem cer mai mult senin şi temperaturi în creştere; cel mai cald va fi prin sud-vest. Doar în zona montană mai sunt ceva condiţii de averse slabe.

Joi va fi una şi mai reuşită, cu nori puţini şi vânt domol. Vremea continuă să se încălzească şi maximele ajung la 32 de grade.

București

În zona Bucureştiului, vremea se strică abia pe seară şi nu pentru mult timp. Acum, dimineaţă avem soare; pe la prânz este destul de cald; iar în orele serii apar norii de ploaie. Presiunea creşte uşor, dar rămâne sub valorile normale, iar maximă poate ajunge la 32 de grade.

Marți se răcoreşte, dar vorbim de temperaturi obişnuite pentru finalul lunii august. Mai apar ceva nori, vor fi condiţii reduse de ploaie, iar pe seară se înseninează. Pe la amiază se vor înregistra în jur de 27 de grade.

Miercuri norii se risiepsc şi vom avea o zi foarte plăcută, cu cer curat şi o maximă de 28 de grade. Noaptea va fi mai răcoarea: se vor înregistra în jur de 11 grade la periferie
şi 14 grade în centru.

Joi prindem altă zi frumoasă, fără nori. Se face un pic mai cald: temperatura urcă spe 30 de grade

Munte

La munte, săptămâna începe cu vreme rece şi multă instabilitate. Azi o să plouă peste tot, în multe reprize, se înteţeşte vântul şi reapare grindină. Cantităţi mai mari de apă
se pot acumua în Carpaţii Meridionali şi în Orientali.

Marți, instabilitatea scade, dar mai pot veni câteva ploi, tot prin masivele sudice şi estice. Se răceşte peste tot, iar în noaptea următoare, cerul se înseninează.

Miercuri avem vreme bună în general. Temperaturile cresc uşor, vântul rămâne activ şi sunt slabe condiţii de ploaie în Munţii Banatului şi prin Meridionali.

Joi: asistăm la o redresare completă a vremii. Continuă să se încălzească şi atmosfera va fi însorită toată ziua.

Mare

Pe litoral găsim vreme caldă şi frumoasă în prima parte a zilei. În schimb, după prânz încep să se adune norii şi aduc averse, cu toată suită de fenomene: tunete, fulgere, grindină şi poate chiar vijelii. Se pot strânge şi 20 de litri de apă pe
metru pătrat.

Marți, se răceşte, norii mai apar din când în când şi în staţiunile sudice mai vin câţiva stropi. Vântul rămâne destul de nervos, şi marea va fi cam agitată, iar apă se răceşte din nou.

Miercuri, prindem soare, chiar cer senin, dar va fi tot răcoare. Vântul continuă să aibă răbufniri dimineaţă, apoi se mai domoleşte.

Joi ne-aduce vreme frumoasă, mult soare, briza plăcută şi temperaturi de început de sezon. De-a lungul litoralului,
apă va avea de la 19 la 22 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Cod galben de inundaţii, furtuni în 6 judeţe
Cod galben de inundaţii, furtuni în 6 judeţe

Cod galben de inundaţii în judeţele Alba şi Cluj, până la miezul nopţii. Şase judeţe sunt sub avertizare nowcasting de furtună

Revine canicula în România. Prognoza pe următoarele 3 zile
Revine canicula în România. Prognoza pe următoarele 3 zile

Dumunică la amiază, vremea devine caniculară în vest, sud-vest, local şi în celelalte zone. Ceva ploi apar la noapte, prin nord, nord-est, centru şi la munte. Se încălzeşte şi pe litoral, iar maximele vor fi de la 26 la 36 de grade.

Sâmbătă, căldura se va extinde în toată țara. Cum va fi vremea la mare
Sâmbătă, căldura se va extinde în toată țara. Cum va fi vremea la mare

Sâmbătă căldură se extinde şi va cuprinde toate zonele; doar pe litoral va fi ceva mai răcoare. Vremea rămâne însorită, vântul slab şi maximele ajung chiar şi la 35 de grade la umbră.

Vreme frumoasă şi caldă în toată ţara. Ce temperaturi vom avea în acest weekend
Vreme frumoasă şi caldă în toată ţara. Ce temperaturi vom avea în acest weekend

Ziua de vineri ne aduce vreme frumoasă şi mai caldă. Prin nordul ţării apar câţiva nori; iar vântul se înteţeşte pe crestele montane şi în vest.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.