Furtuni în cea mai mare parte a ţării, până marţi dimineaţă. Zonele în care temperaturile mai ajung la 36 de grade


Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Luni 28 August 2017 09:07
Categorie: Vremea

Meteorologii au anunţat, luni, că vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a ţării urmând a se înregistra, până marţi dimineaţă, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi intensificări ale vântului.

În după-amiaza zilei de luni, în regiunile sudice vremea se va menţine călduroasă, chiar caniculară în sudul extrem al Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, unde temperaturile vor ajunge până la 36 de grade.

Meteorologii au transmis, luni, o informare de instabilitate atmosferică ce va intra în vigoare la ora 13.00.

Până marţi dimineaţă la ora 3.00, în zonele montane şi submontane, apoi şi în regiunile sudice şi sud-estice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30...40 de litri pe metru pătrat.

În după-amiaza zilei de luni, în regiunile sudice vremea se va menţine călduroasă, local caniculară în sudul extrem al Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, unde vor mai fi temperaturi maxime de 35...36 de grade.

Dobrogea şi Bărăganul. Pe timpul zilei, domină vremea caldă şi frumoasă. Se va înnora progresiv, iar la noapte o să plouă. Până atunci, temperaturile rămân comparabile
cu cele de ieri.

Urcăm un pic şi ajungem în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Aici avem vreme bună, pentru că arşiţa se domoleşte, iar ploile sunt puţin probabile.

Situaţia este cu totul altă în nordul Moldovei şi Bucovina. Aici se răcoreşte, aversele apar local dimineaţă, mai vine o repriză de ploaie şi după prânz. Peste noapte se înseninează.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, atmosfera devine plăcută, ploile vor fi rare şi cu totul întâmplătoare, iar maximele se opresc pe la 27 de grade. Ieri au fost chiar şi 33 de grade în zona.

În vestul ţării, căldură se domoleşte şi ploile nu prea mai apar, deocamdată. Ieri s-au înregistrat 36-37 de grade şi disconfortul termic a fost ridicat. Azi aşteptăm cel mult 30 de grade. Noaptea ne-aduce atmosfera plăcută, cu cer senin.

În centrul ţării găsim vreme amestecată, cu ploi locale dimineaţă şi averse mai consistente după prânz. Pe la munte se adună cantităţi importante de apă: în jur de 20 de litri pe metru pătrat.

Prin Oltenia, vremea rămâne călduroasă, deşi după prânz încep să apară norii şi sunt anunţate ceva ploi. Probabil că vor veni la apropierea nopţii.

În ţinuturile sudice avem soare şi vreme destul de caldă.
Maximele ajung 35 de grade în Lunca Dunării; iar către seară apar înnorări şi averse.

Marți temperaturile continuă să scadă şi vom avea de la 20; la cel mult 28 de grade. Se arată soarele, mai apar şi ceva ploi locale, prin sud, est şi centru, iar vântul se înteţeşte în sud-est.

Miercuri o să avem cer mai mult senin şi temperaturi în creştere; cel mai cald va fi prin sud-vest. Doar în zona montană mai sunt ceva condiţii de averse slabe.

Joi va fi una şi mai reuşită, cu nori puţini şi vânt domol. Vremea continuă să se încălzească şi maximele ajung la 32 de grade.

București

În zona Bucureştiului, vremea se strică abia pe seară şi nu pentru mult timp. Acum, dimineaţă avem soare; pe la prânz este destul de cald; iar în orele serii apar norii de ploaie. Presiunea creşte uşor, dar rămâne sub valorile normale, iar maximă poate ajunge la 32 de grade.

Marți se răcoreşte, dar vorbim de temperaturi obişnuite pentru finalul lunii august. Mai apar ceva nori, vor fi condiţii reduse de ploaie, iar pe seară se înseninează. Pe la amiază se vor înregistra în jur de 27 de grade.

Miercuri norii se risiepsc şi vom avea o zi foarte plăcută, cu cer curat şi o maximă de 28 de grade. Noaptea va fi mai răcoarea: se vor înregistra în jur de 11 grade la periferie
şi 14 grade în centru.

Joi prindem altă zi frumoasă, fără nori. Se face un pic mai cald: temperatura urcă spe 30 de grade

Munte

La munte, săptămâna începe cu vreme rece şi multă instabilitate. Azi o să plouă peste tot, în multe reprize, se înteţeşte vântul şi reapare grindină. Cantităţi mai mari de apă
se pot acumua în Carpaţii Meridionali şi în Orientali.

Marți, instabilitatea scade, dar mai pot veni câteva ploi, tot prin masivele sudice şi estice. Se răceşte peste tot, iar în noaptea următoare, cerul se înseninează.

Miercuri avem vreme bună în general. Temperaturile cresc uşor, vântul rămâne activ şi sunt slabe condiţii de ploaie în Munţii Banatului şi prin Meridionali.

Joi: asistăm la o redresare completă a vremii. Continuă să se încălzească şi atmosfera va fi însorită toată ziua.

Mare

Pe litoral găsim vreme caldă şi frumoasă în prima parte a zilei. În schimb, după prânz încep să se adune norii şi aduc averse, cu toată suită de fenomene: tunete, fulgere, grindină şi poate chiar vijelii. Se pot strânge şi 20 de litri de apă pe
metru pătrat.

Marți, se răceşte, norii mai apar din când în când şi în staţiunile sudice mai vin câţiva stropi. Vântul rămâne destul de nervos, şi marea va fi cam agitată, iar apă se răceşte din nou.

Miercuri, prindem soare, chiar cer senin, dar va fi tot răcoare. Vântul continuă să aibă răbufniri dimineaţă, apoi se mai domoleşte.

Joi ne-aduce vreme frumoasă, mult soare, briza plăcută şi temperaturi de început de sezon. De-a lungul litoralului,
apă va avea de la 19 la 22 de grade.

Cod galben de inundaţii, furtuni în 6 judeţe
Cod galben de inundaţii, furtuni în 6 judeţe
Revine canicula în România. Prognoza pe următoarele 3 zile
Revine canicula în România. Prognoza pe următoarele 3 zile
Sâmbătă, căldura se va extinde în toată țara. Cum va fi vremea la mare
Sâmbătă, căldura se va extinde în toată țara. Cum va fi vremea la mare
VIDEO PROTVPLUS.RO
Vremea se răcește.
Vremea se răcește. ANM anunță ce temperaturi vor fi până pe 29 septembrie
Vreme caldă luni. Unde se vor înregistra 35 de grade
Maxime de 29 de grade duminică, în sudul Olteniei. Vremea în restul regiunilor
Val de aer polar în România, săptămâna viitoare. Cât de frig va fi
Temperaturi de 32 de grade sâmbătă. Cum se schimbă vremea în zilele următoare
Vremea 13 septembrie 2019. Regiunea în care se ating 32 de grade
ploaie vremea
Vremea 12 septembrie 2019. Zonele în care sunt așteptate ploi
Vremea 11 septembrie 2019. Zona în care temperaturile ajung la 30 de grade
Vremea 10 septembrie 2019. Temperaturi neobişnuite pentru această perioadă a anului
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Cod portocaliu de vânt şi cod galben de instabilitate, în regiuni din vestul ţării
Vremea 9 septembrie 2019. Transilvania, lovită de ploi şi vijelii