Iarna se instalează cu ninsori și viscol. Care este prognoza pentru următoarele zile

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi o să ningă puțin în centru, nord-est și în zonele de munte, dar s-ar putea să cada câțiva fulgi de zăpadă și prin sud-estul țării. Maximele pornesc de la minus 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei și ajung pe la 8 grade în zona Olteniei.

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici, norii apar frecvent, s-ar putea să fie un pic de lapoviță dimineața, iar vântul se intensifică pe parcursul zilei. Temperaturile pierd un grad...două față de ieri și vor 4...5 grade la orele prânzului.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei ne-așteaptă o zi mai rece, cu înnorări persistente și vânt activ. Ieri, pe aici au fost 7...8 grade; astăzi maximele nu mai trec de 4...5 grade, iar precipitațiile apar cu totul izolat.

Se mai răcește puțin și în nordul Moldovei și în Bucovina. Maximele se opresc pe la 2...3 grade; cerul rămâne acoperit de nori și apar ninsori trecătoare, poate și un pic de lapoviță.

Citește și
Zăpadă de jumătate de metru la Rânca. Drumarii sunt în alertă
Ninsori la deal și la munte, iar în restul țării cade lapovița sau plouă. Prognoza pentru următoarele zile
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Vântul prinde putere, iar ninsorile se extind după lăsarea nopții.
În nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem o dimineață destul de însorită, dar mai târziu se înnorează, iar la noapte vin ninsorile. Se face mai frig decât ieri și o să avem cel mult 2...3 grade în termometre.

În vestul țării găsim atmosferă schimbătoare, din ce în ce mai mult nori spre seară și la noapte, când s-ar putea să ningă și aici. Vântul devine activ, iar maximele se opresc pe la 3...4 grade.

În Transilvania o să mai ningă puțin pe timpul zilei, iar în zonele înalte de munte vântul va sufla tare, cu peste 80...90 km/h, va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpada depusă.

În schimb, în Oltenia găsim vreme destul de bună și temperaturi mai ridicate decât în celelalte regiuni. Pe aici se ating 7...8 grade, apare trecător și soarele, dar la noapte se face mai frig și minimele ajung pe la minus 3 grade.

În ținuturile sudice, s-ar putea să cadă puțină lapoviță sau 2...3 fulgi de zăpadă în orele dimineții.

Zărim și soarele în dealurile Munteniei, iar temperaturile urcă până la 5...6 grade în Lunca Dunării.

Vă spuneam, că în acest weekend o să ningă mai mult pe la munte, iar până luni dimineața se menține codul galben de viscol pentru zonele înalte din Meridionali și Carpații de Curbura.

La altitudini de peste 1700 de metri, se va depune un strat consistent de zăpadă, iar vântul va sufla tare, cu peste 80...90 Km/h, și asta înseamnă viscol și vizibilitate scăzută.

 

Vremea în țară

 

Astăzi, ne-așteaptă o zi destul de mohorâtă. O să mai ningă puțin în centru, nord-est și la munte, dar peste noapte, ninsorile se vor extinde în toată jumătatea de nord a țării. S-ar putea să cadă 2...3 fulgi de zăpadă și prin sud-est; în rest se arată trecător și soarele.

Vântul continuă să viscolească ninsoarea în zona înaltă din Carpații Meridionali și de Curbură, dar are unele intensificări și în est și în ținuturile vestice. Maximele pornesc de la minus 1 grad în depresiunile din estul Trasilvaniei și ajung pe la 8 grade în zona Olteniei.

Urmează o noapte mai rece decât noaptea trecuta, cu înnorări persistente și precipitații în jumătatea de nord a țării. Vor fi mai mult ninsori, iar spre dimineață se poate forma polei, mai ales în nordul Moldovei. Temperaturile coboară până la minus 6 grade în depresiuni și se apropie de zero grade în zona litoralului.

Duminică avem vreme destul de bună în sud și în sud-est, pe unde zărim și soarele din când în când. În rest, atmosfera se menține închisă și mai vin ceva precipitații, îndeosebi după lăsarea nopții.

Vor fi ninsori la munte; lapoviță și ninsoare în celelalte regiuni, iar în zona înaltă din Meridionali și Carpații de Curbură va continua viscolul. Amiaza ne-aduce de la temperaturi de la minus 1 grad în depresiuni, până la 6...7 grade în dealurile sudice.

Ziua de luni ne-aduce vreme schimbătoare, câteva ninsori în nord, centru și la munte; lapoviță și polei în vestul și sudul țării.

Marți, norii se mai risipesc, dar mai apar ceva fulguieli în zonele de munte, în nord și centru. Vântul va fi destul de activ și va sufla mai tare pe crestele Carpaților, iar temperaturile vor scădea peste tot. Vor fi cel mult 3 grade pe timpul zilei, și minus 10 grade, noaptea, în depresiuni.

 

Vremea în București

 

În București, avem o zi destul de mohorâtă, cu precipitații slabe, în primele ore, și cel mult 4 grade după prânz. Urmează o noapte mai rece decât noaptea trecută, cu cer acoperit și minus 4 grade spre dimineață, când s-ar putea să apară ceața.

Și duminică dimineața mai sunt ceva condiții de ceață. Apoi se arată soarele și temperatura ajunge pe la 5 grade. Duminică-noapte o să fie lapoviță, poate și polei pe șosele.

Ziua de luni, începe cu înnorări și un pic de lapoviță. Apoi cerul se înseninează treptat și se ating din nou 5 grade Celsius.

Iar marți prindem o zi însorită, dar cu vânt destul de intens. Se face mai frig și vor fi cel mult 3 grade pe la amiaza și minus 7 grade în noaptea următoare.

 

Vremea la munte

 

La munte rămânem cu atmosfera închisă și rece, iar ninsorile se extind după-lăsarea nopții. Pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură vântul suflă tare, cu peste 80...90 Km/h, așa că o să fie viscol și vizibilitatea va scădea destul de mult.

Vă spuneam, că în acest weekend o să ningă mai mult pe la munte, iar până luni dimineața se menține codul galben de viscol pentru zonele înalte din Meridionali și Carpații de Curbură. La altitudini de peste 1.700 de metri se va depune un strat consistent de zăpadă, iar vântul va sufla tare, cu peste 80...90 Km/h, și asta înseamnă viscol și vizibilitate scăzută.

Duminică se face și mai frig. Ziua o să ningă pe zone retranse, dar duminică-noapte ninsorile cuprind majoritatea masivelor. În zona înaltă din Meridionali și Carpații de Curbură, continuă viscolul.

Luni se răcește și mai tare. Norii persistă; o să ningă din când în când, iar vântul va sufla cu putere tot în masivele sudice, la altitudini mari.

Marți mai apar câteva ninsori slabe, dar se arată și soarele printre nori. Vântul mai are unele intensificări pe creste, iar temperaturile continuă să scadă.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vremea azi, 17 decembrie. O zi mohorâtă, cu ploi și ninsori
Vremea azi, 17 decembrie. O zi mohorâtă, cu ploi și ninsori

Vineri, apar ceva ninsori la deal și la munte; dar în celelate regiuni găsim vreme mai bună, un pic de soare și precipitații sporadice. Maximele pleacă de la zero grade în depresiunile din estul Transilvaniei și ajung pe la 9 grade în Oltenia.

Ninsori la deal și la munte, iar în restul țării cade lapovița sau plouă. Prognoza pentru următoarele zile
Ninsori la deal și la munte, iar în restul țării cade lapovița sau plouă. Prognoza pentru următoarele zile

În sud şi în sud-vest va domina atmosfera însorită, dar în rest vremea se menţine închisă. Precipitaţiile apar local în sud-est şi pe zone mai restrânse în nordul, nord-estul şi centrul ţãrii.

Vremea astăzi, 15 decembrie 2021. Cerul rămâne acoperit de nori în regiunile sud-estice
Vremea astăzi, 15 decembrie 2021. Cerul rămâne acoperit de nori în regiunile sud-estice

Miercuri cerul rămâne acoperit de nori în regiunile sud-estice, iar spre searã vor fi precipitaţii mixte. În rest se anunţă vreme mai bunã, perioade cu soare şi precipitaţii sporadice.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.