Frig şi ceață în cea mai mare parte a țării. Prognoza pentru zilele următoare


Ultimul update: Miercuri 15 Ianuarie 2020 11:59
Data publicarii: Miercuri 15 Ianuarie 2020 08:45
Categorie: Vremea
ceata

Miercuri avem frig şi ceață persistentă în Oltenia, Muntenia, în centrul şi sudul Moldovei şi în Dobrogea; soare şi vreme caldă în restul ţării. 

Maximele pleacă de la minus 2 grade în zonele cu ceață persistentă şi ating 10-12 grade în Dealurile de Vest.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim ceaţă şi multă umezeală, însă după prânz e posibil să zărim un un pic şi soarele. Marți s-au înregistrat în jur de 7 grade pe litoral, iar miercuri vor fi cel mult 3 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, aşteptam mulţi nori şi ceață persistentă în zonele de câmpie, pe unde e posibil să fie şi burniţă sau să fulguiască trecător. Marți temperaturile au fost negative, iar miercuri maximele termice, trec cu greu de zero grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă şi temperaturi ridicate pentru jumătatea lunii Ianuarie însă acum dimineaţă este prezentă ceaţă.

Vreme plăcută şi temperaturi în creştere găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Atmosferă va fi însorită iar maximele termice cresc cu 6-7 grade faţă de de ziua trecută.

În ţinuturile vestice se anunţă ceaţă la începutul zilei, apoi prindem vreme frumoasă, nori puţini şi temperaturi de până la 12 grade în zonele deluroase.

În centrul României este frig acum dimineaţă mai ales în depresiuni şi se semnalează ceaţă. Mai târziu o să apară soarele şi atmosferă va fi plăcută. Temperaturile cresc chiar şi cu 7-8 grade faţă de ziua trecută.

În Oltenia aşteptam ceaţă în zonele joase, soare şi vreme bună la deal şi la munte. Maximele termice vor ajunge până la 9 grade Celsius, valori nefiresc de mari pentru jumătatea lunii Ianuarie!

În ţinuturile sudice, va predomina vremea închisă cu înnorări şi ceata persistenta. Doar în zonele înalte se arată soarele iar temperaturile scad tranşant pe la câmpie pe unde se pot înregistra şi valori negative.

La deal şi la munte va fi mai cald decât în mod obişnuit la această dată - se vor atinge în jur de 8 grade Celsius.

Vremea în următoarele zile

 

Marți, atmosfera se menţine închisă în sud şi în est. Pe aici, negura poate să dureze toată ziua, vine cu chiciură, poate şi burniţa sau fulguieli trecătoare. În vest şi centru rămânem cu timpul frumos şi temperaturile ridicate.

La fel va fi şi vineri: soare şi vreme bună la deal, la munte, în vestul şi centrul ţării; ceaţa şi multă umezeală în sud şi est.

Sâmbătă temperaturile scad uşor, însă condiţiile meteo sunt aproape neschimbate. în zonele de câmpie avem nori de joasă altitudine şi ceata densă, dar în restul ţării domină timpul frumos.

Vremea în Bucureşti

 

În București, miercuri atmosfera se menţine închisă şi rece; negura durează aproape toată ziua şi maximă se opreşte pe la 1 grad.

Şi joi o să fie frig. Vom avem cel mult 2 grade, ceață persistentă, chiciură, poate şi fulguieli trecătoare.

Ceața apare şi vineri dimineță, însă mai târziu zărim soarele şi se încălzeşte uşor. Pe la amiază se ating 4 grade.

Sâmbătă ne aşteaptă o zi mai neplăcută, cu nori de joasă altitudine, ceva negura şi condiţii de fulguiala.

Vremea la Munte

 

La munte continuă vremea frumoasă. Miercuri avem cer senin şi temperaturi neobişnuit de mari pentru o zi de Ianuarie.

Şi joi va fi mult mai cald decât în mod normal; va domina atmosfera însorită, însă dimineaţa s-ar putea să apară puţină ceaţă pe vai şi în depresiuni.

Vineri rămânem cu timpul frumos, însă vântul devine activ în zonele de creastă şi se răceşte uşor.

Vreme bună avem şi sâmbăta; soare, câţiva nori şi temperaturi mai scăzute în noaptea următoare.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO