Cod roşu în Neamţ. Gospodării și drumuri au fost inundate. Mai multe persoane, evacuate

Ultima actualizare: 01-07-2021 13:41

Mai multe persoane au fost evacuate din gospodării în noaptea de miercuri spre joi ca urmare a inundaţiilor produse pe fondul Codului roşu de fenomene meteorologice periculoase.

Comuna Ştefan cel Mare a fost cea mai afectată. Primarul localității a surprins câteva cadre cu dezastrul produs (VIDEO).

Sorin Ouatu, primarul comunei Ştefan cel Mare - Neamţ: "Aşa ceva niciodată! Aşa ceva nu am văzut niciodată! Doamne, aşa ceva nu am văzut, Gică, niciodată!"

Preţ de câteva minute bune, a căzut grindină şi în localitatea Podoleni. Bucăţile mari de gheaţă au făcut prăpăd, se plâng oamenii. Pagubele, însă, se vor vedea abia dimineaţă, spun localnicii, care se tem că le-au fost distruse culturile agricole.

În oraşul Piatra Neamţ, dar şi în alte câteva localităţi din judeţ, peste 30 de copaci s-au prăbuşit peste maşini. A fost nevoie şi de intervenţia pompierilor militari, după ce mai multe curţi şi anexe gospodărești au fost inundate. Totodată, aproximativ 10.000 de consumatori au rămas fără energie electrică, pentru că vântul puternic a rupt firele de curent.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, a declarat că a fost evacuată o familie din comuna Sagna.

De asemenea, au fost evacuate patru persoane - printre care şi un copil - din localitatea Valea Seaca - comuna Bălţăteşti.

Şi la Bozieni s-a impus evacuarea a patru persoane, din cauza viiturilor.

Drumul naţional 15D este blocat în localitatea Crăieşti, din comuna Bozieni, din cauza viiturilor.

Şi DJ 156 A Girov - Roznov este blocat din cauza aluviunilor.

Mai sunt blocate DJ 155 F, Durău - Izvorul Muntelui, din cauza unui arbore căzut, dar şi DN 15, Poiana Teiului - Topliţa, potrivit Agerpres.

Localităţile Bălăneşti, Ghigoieşti, Bârgăuani, Boteşti, Nisiporeşti, Gâdinţi, Gârcina, Cuejdiu, Agapia, Târgu Neamţ şi Lunca sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, potrivit Agerpres.

Pompierii intervin pentru evacuarea apei din gospodării în Piatra-Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, Girov, Poienari, Grumăzeşti, Petricani, Sagna, Bodeşti, Bălţăteşti, Gherăeşti, Dobreni, Bozieni, Timişeşti, Gâdinţi, Poiana Teiului.

Majoritatea localităţilor din judeţul Neamţ au fost vizate, în ultimele 24 de ore, de un Cod roşu de fenomene meteorologice periculoase.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!