Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile. Zonele in care va ninge si cand scapam de ploi

Ultima actualizare: 14-10-2016 07:17
Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile. Zonel...
Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile. Zonel...

Avem vreme urata, rece, iar ploile se domolesc abia joi. Pana atunci avem cantitati mari de apa; se strang si 50 de litri pe metru patrat in est, sud-est si la munte.

Tot in zona de munte, din aceasta seara se intorc ninsorile, care vor lasa strat de zapada in zona Orientalilor. Astazi va ploua temporar in toate zonele. Ploile se intetesc pe seara si la noapte in zona de munte. Mai jos, in subcarpati, in est si sud-est vor lasa cantitati mari de apa. Se porneste si vantul, iar maximele se vor situa intre 6 si 18 grade.

Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici gasim vremea rea, ploi frecvente si vant intens. Va ploua mult din a doua parte a zilei si s-ar putea cumula chiar si 40 de litri de apa pe metru patrat.

Vreme neplacuta avem si in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Ploile continua, iar pe seara si la noapte vor fi abundente. Se raceste fata de ieri, iar vantul sporeste senzatia de frig.

In nordul Moldovei si in Bucovina: frig, vreme urata si ploi destul de serioase. Si vantul agita atmosfera, iar temperaturile scad simtitor fata de ieri. La amiaza vom avea cel mult 10 grade.

Se face mai frig si in nordul Transilvaniei si in Maramures. Cerul ramane acoperit de nori; va ploua in mai multe reprize, iar maximele se vor opri pe la 11 grade.

Si in vestul Romaniei gasim vreme inchisa, multe ploi si temperaturi foarte scazute. Maximele nu mai trec de 11-12 grade si vantul devine activ.

Va ploua si in centrul Romaniei, iar in zona de munte ploile se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare. Si tot la munte se vor strange cantitati mari de apa si vantul va avea intensificari sustinute. Pe creste va sufla cu peste 70 Km/h.

Si in sud-vestul tarii asteptam vreme ploioasa si rece. Se inteteste si vantul; ploile vin temporar, iar regimul termic lasa mult de dorit. La amiaza vor fi cel mult 13 grade.

Vreme urata si in sudul tarii. Va ploua mai mult pe seara si dupa lasarea noptii, cand se vor aduna cantitati mari de apa. Temperaturile raman scazute, iar vantul se intensifica.

In Bucuresti: vreme rece, cu ploi in mai multe reprize. Va ploua mai tare pe seara si la noapte si se vor aduna 25 de litri de apa pe metru patrat. Vantul va prinde putere.

La munte ploile vin in toate masivele si de la noapte incep sa domine ninsorile in Orientali, dar pe zone restranse si in Meridionali. Se pot strange 30-40 de litri de apa pe metru patrat.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile:

Avem o avertizare meteo de ploi abundente, ninsori pe la munte si vant intens. Din aceasta dupa-amiaza, pana joi dimineata o sa ploua in majoritatea zonelor si avem cod galben de ploi in sud, centru si peste tot la munte. Asta inseamna 25, dar punctual chiar 50 L/mp. Cod portocaliu de ploi avem din aceasta seara pana maine seara pe toata Moldova, Dobrogea si nordul Baraganului: se pot aduna 60, punctual chiar 90 de L/mp. Asadar ploi zdravene astazi.

Si maine o sa mai ploua cam peste tot, mai intens ziua, cand se pot aduna 50 de litri de apa pe metru patrat in Moldova, nordul Munteniei si al Dobrogei. La munte, pe creste, va fi viscol.

Joi dimineata apare lapovita prin nordul Moldovei si in estul Transilvaniei. Mai tarziu se insenineaza, dar in Moldova se face si mai frig.

Vineri prindem vreme frumoasa, dar va sufla vantul si minimele coboara mult sub zero grade.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO