Cod galben de furtuni in jumatatea de vest a Romaniei si arsita in restul tarii. Prognoza meteo pana la finalul saptamanii

Ultima actualizare: 28-07-2017 07:26

Dupa arsita, vin ploi torentiale. Pana miercuri dimineata avem cod galben de instabilitate si ploi consistente peste tot pe la munte, in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, nord-vestul Moldovei, in Oltenia si vestul Munteniei.

Sunt anuntate averse torentiale, cu vijelii si grindina si, in perioade scurte de timp se pot acumula 25, chiar 60 de litri pe metru patrat.

Marti avem multa instabilitate, ploi torentiale si o racorire percutanta in jumatatea vestica. Aversele vin temporar si cuprind suprafete mari din Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, nord-vestul Moldovei, Oltenia si vestul Munteniei; vantul va lua aspect de vijelie, reapare grindina si se pot strange 25 si chiar 60 de litri pe metru patrat. In ESTUL si SUD-ESTUL tarii persista caldura inabusitoare, disconfortul termic si canicula. Aici aversele ajung abia pe seara sau la noapte. Maximele scad cu 10-12 grade in vest si avem de la 22 de grade in Dealurile Vestice, la 35-36 de grade in estul Munteniei.

Miercuri scapam de canicula, dar mai avem vreme calduroasa prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. Atmosfera se anunta in general placuta, desi mai vin ceva ploi locale prin nord, nord-est si pe la munte. Vom avea maxime de la 25 la 33 de grade.

PROGNOZA METEO PENTRU 3 ZILE

Marti avem, pe de-o parte ploi torentiale, atmosfera instabila si o racorire substantiala in jumatatea vestica, pe de alta, o noua dupa-amiaza fierbinte, caniculara in Baragan, sudul Moldovei si Dobrogea.

Miercuri, atmosfera se anunta in general placuta, se mai racoreste putin, dar prin tinuturile sudice se mai ating 32-33 de grade. Averse locale apar doar prin nord, nord-est si pe la munte.  Joi vin alte ploi dinspre sud si se face mai racoare. Va ploua in zonele sudice, estice si centrale, dar si la deal si la munte. Aversele apar temporar si aduc fenomene severe ca vijeliile sau grindina.  Va ploua temporar si vineri, mai ales pe jumatatea estica. Vreme schimbatoare se anunta in nord, centru, est si sud-est, vreme placuta prin vest.

In Bucuresti, marti atmosfera redevine sufocata la amiaza si stresul termic se mentine ridicat. Maxima ajunge pe la 35 de grade; norii se aduna pe seara si la noapte, cand sunt posibile ceva averse. Si maine avem vreme calduroasa, dar maxima se opreste pe la 32-33 de grade. Ploile apar in noaptea de miercuri spre joi. Joi o sa avem vreme instabila, averse in mai multe reprize si o atmosfera racoroasa. Si vineri mai apar cateva ploi, dar se incalzeste usor dupa pranz. Vor fi in jur de 28 de grade.

La munte, aversele vor fi frecvente si se vor aduna cantitati mari de apa: pana la 60 de litri pe metru patrat. Ploile vin temporar, cu vijelii si grindina, iar in Apuseni si in Muntii Banatului se raceste simtitor. Miercuri, vremea se mai imbuneaza, ploile se raresc si mai apar averse locale prin Orientali si Meridionali. Joi, ploile se intorc in zona Orientalilor si a Meridionalilor, vor fi abundente si aduc alte vijelii. Si ziua de vineri va fi ploioasa in cele mai multe masive. Doar prin Muntii Banatului se anunta vreme mai buna. In rest, averse frecvente si destul de racoare.  

Pe litoral, astazi se anunta vreme frumoasa, dar catre seara incep sa se adune norii si peste noapte vin si ceva ploi. Maine: soare si atmosfera placuta, briza intensa, temperaturi in crestere. Joi dimineata mai prindem cateva ore de plaja. Dupa pranz, insa, cresc sansele de ploaie, iar noaptea va ploua serios. Averse mai apar si vineri, cand se pot strange cantitati mari de apa. Vantul se inteteste spre seara, iar asta inseamna ca sambata va fi ceva mai bine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO