Ce se întâmplă cu vremea în România. Prognoza meteo în săptămâna 30 ianuarie – 5 februarie 2023

vremea meteo
Shutterstock

Valorile termice din această săptămână se vor situa în jurul mediilor multianuale, conform prognozei meteo emisă de Administrația Națională de Meterorolgie (ANM) pentru perioada 30 ianuarie – 5 februarie.  

 

Prognoza meteo generală pentru perioada 30 ianuarie - 5 februarie 2023

Prognoza meteo: cum va fi vremea luni, 30 ianuarie, în România

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi temporar noros în regiunile estice şi mai mult noros în rest. Cu precãdere seara va ninge în Crişana, Transilvania, Maramureş, local la munte, în Banat şi izolat în rest. Trecător, în vestul ţãrii vor fi şi precipitaţii slabe sub formã de lapoviţã şi ploaie, ce vor putea favoriza depuneri de polei. Vântul se va intensifica la munte, în special în zona înaltã, unde seara va atinge viteze de 60...70 km/h, viscolind şi spulberând zãpada, iar în rest va sufla slab şi moderat, trecător şi pe arii restrânse cu unele intensificări în nord-vestul şi centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 5 grade.

Prognoza meteo: cum va fi vremea la noapte (30-31 ianuarie) în România

În vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane cerul va fi noros şi temporar va ninge. Pe arii în general restrânse, în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, cantităţile de precipitaţii vor fi însemnate (în general de 10...15 l/mp). În restul ţării, înnorările vor fi temporare şi doar pe alocuri, trecător, se vor semnala ninsori slabe sau fulguieli. Vântul se va intensifica la munte, iar la altitudini mari va sufla cu peste 70...80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, iar în rest va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe arii restrânse în nord-vestul, centrul şi sud-vestul teritoriului. Temperaturile minime se vor situa între -8 şi 0 grade.

Prognoza meteo: cum va fi vremea marți, 31 ianuarie, în România

În regiunile vestice, nordice şi centrale vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului şi temporar se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în Transilvania şi în Maramureş şi mixte în rest. În zona Carpaţilor Meridionali, pe arii restrânse, cantităţile de precipitaţii vor fi însemnate (se vor acumula în general 10...15 l/mp). În restul regiunilor, înnorãrile vor fi temporare, iar precipitaţiile slabe cantitativ, mixte, se vor semnala pe suprafeţe mici în sud-est. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari în masivele sudice, unde la rafală vor fi viteze de peste 80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, iar ziua, local, dar la viteze în general de 45...55 km/h, în sud-vest, centru şi în nord. Valorile termice se vor situa uşor peste mediile multianuale în majoritatea zonelor, cu maxime ce se vor încadra între -1 şi 8 grade şi minime între -8 şi 0 grade. Noaptea, pe suprafeţe mici, va fi ceaţă. Presiunea atmosferică va fi în creştere.

Citește și
zbor anulat, aeroport
Aplicații și site-uri prin care putem cere daune companiilor aeriene pentru întârzieri și anulări. Cum se pot recupera banii
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Prognoza meteo: cum va fi vremea miercuri, 1 februarie, în România

În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros, iar local şi temporar vor fi precipitaţii. La munte, în Maramureş şi în Transilvania va ninge, iar în Banat şi Crişana, precum şi în zonele submontane ale acestor regiuni, se vor semnala ploi, iar trecător lapoviţă şi ninsoare, condiţii în care, pe arii restrânse, vor fi depuneri de polei. În nordul Carpaţilor Orientali şi în zona Munţilor Apuseni, cantităţile de precipitaţii local vor fi însemnate (în general de 15...20 l/mp). În restul ţãrii, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe alocuri precipitaţii slabe, mixte, în Moldova. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, dar local, în prima parte a intervalului, şi în zonele joase de relief din vest, sud-vest, centru şi nord-est, cu viteze în general de 45...55 km/h. Temperatura aerului va avea valori peste cele climatologic specifice perioadei în majoritatea regiunilor, cu maxime ce se vor încadra între -1 şi 8 grade, uşor mai ridicate în sudul Olteniei, şi minime în general între -6 şi 0 grade. Pe spaţii mici, dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă. Presiunea atmosferică va avea variaţii uşoare.

Prognoza meteo: cum va fi vremea joi, 2 februarie, în România

Cerul va avea înnorãri în vest, centru şi nord, unde temporar vor fi precipitaţii. În Maramureş şi la munte va ninge, în Transilvania vor fi predominant ninsori, iar în Banat şi Crişana mai ales ploi. Pe arii restrânse cantitãţile de precipitaţii vor fi însemnate la munte, cu precãdere în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în sud-est, unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe sub formã de ploaie şi lapoviţã, care vor determina depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la altitudini mari la munte unde va viscoli ninsoarea şi spulbera zăpada, iar pe arii restrânse, dar la viteze mult mai mici, ziua în sud-vest, nord-vest şi în centru. Temperaturile maxime, peste cele climatologic specifice perioadei în cea mai mare parte a ţării, se vor încadra între 0 şi 8 grade, mai ridicate în sudul ţării, până în jurul a 10 grade; minimele termice vor fi cuprinse în general între -7 şi 0 grade. Pe spaţii mici va fi ceaţă.

Prognoza meteo: cum va fi vremea vineri, 3 februarie, în România

Cerul va avea înnorări în jumătatea nordică a ţării, unde local va ninge. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi doar pe alocuri, trecător vor fi ploi slabe şi lapoviţă. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, iar local dar la intensităţi mai mici, în sud-vest, nord-vest, centru şi în est. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 5 grade, mai mari în sudul ţării spre 6...8 grade, iar cele minime în general între -9 şi -4 grade.

Prognoza meteo: cum va fi vremea în București

Luni. Valorile termice se vor situa în jurul normelor specifice datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 3...4 grade. Presiunea atmosferică este 759 mmHg. 

La noapte. Cerul va fi temporar noros, iar trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimă va fi de -4...-3 grade.

Marți. Cerul va fi variabil, iar îndeosebi la începutul intervalului, trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, uşor mai mare decât cea climatologic specifică datei va fi de 5...6 grade, iar cea minimă va fi de -6...-5 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească spre valori în jurul a -8 grade.

Miercuri. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă, în continuare uşor mai mare decât cea normală datei va fi de 5...6 grade, iar cea minimă de -4...-3 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.

Joi. Vremea se va încălzi uşor faţă de zilele anterioare, astfel că maxima va fi de 7...8 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de -4...-3 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Vineri. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã, comparabilã cu cea din ziua anterioară se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -4...-3 grade.

Puteți vedea AICI harta interactivă a calității aerului din România, în timp real. Nivelul de poluare din zona în care locuiești se află la doar un click distanță. Funcția este disponibilă pe stirileprotv.ro cu ajutorul platformei Airly.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Ce se întâmplă cu vremea în România. Prognoza meteo în perioada 30 ianuarie - 12 februarie 2023
Ce se întâmplă cu vremea în România. Prognoza meteo în perioada 30 ianuarie - 12 februarie 2023

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 30 ianuarie - 12 februarie 2023.  

Aplicații și site-uri prin care putem cere daune companiilor aeriene pentru întârzieri și anulări. Cum se pot recupera banii
Aplicații și site-uri prin care putem cere daune companiilor aeriene pentru întârzieri și anulări. Cum se pot recupera banii

Vremea nefavorabilă afectează și traficul aerian. Chiar și în acest weekend au fost foarte multe zboruri anulate. Există, însă, soluții digitale prin care putem cere daune pentru întârzierea sau anularea zborurilor.

Vremea azi, 30 ianuarie. Sunt anunțate ninsori în zonele montane. Temperaturile se mențin scăzute în toată țara
Vremea azi, 30 ianuarie. Sunt anunțate ninsori în zonele montane. Temperaturile se mențin scăzute în toată țara

Luni cerul va fi mai mult noros și doar prin estul țării apare puțin soarele. Spre seară va ninge în Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și pe suprafețe mai restrânse în Muntenia.  

Vremea extremă a blocat drumurile din România. Ninsorile și viscolul au ținut mii de oameni ostatici în mașini, în frig
Vremea extremă a blocat drumurile din România. Ninsorile și viscolul au ținut mii de oameni ostatici în mașini, în frig

Ninsorile și viscolul au blocat și sâmbătă-noapte drumuri din jumătatea estică a țării și au ținut mii de oameni ostatici în noapte și frig.

Meteorologii au anunțat când vin ninsorile în cea mai mare parte a țării. Prognoza meteo pentru 23 ianuarie–5 februarie 2022
Meteorologii au anunțat când vin ninsorile în cea mai mare parte a țării. Prognoza meteo pentru 23 ianuarie–5 februarie 2022

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au transmis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni 23 ianuarie - 5 februarie 2023. Vremea se va răci considerabil în zilele următoare și vor veni și ninsorile.  

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.