Atentionare meteo de furtuni pentru 13 judete ale Romaniei, incepand de astazi, de la ora 15.00

Ultima actualizare: 17-08-2012 18:48
furtuna, ploaie de vara - 5

Meteorologii au emis, luni, o atentionare meteo de furtuni pentru 13 judete din sudul si vestul Romaniei, valabila de marti dupa-amiaza pana miercuri dimineata.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM,), vremea va fi instabila in cursul acestei saptamani in toata tara, incepand cu zona de sud-vest, pentru care deja a fost emis codul galben.

Atentionarea este valabila in intervalul marti, ora 15.00 - miercuri, ora 3.00.

"In intervalul mentionat, in Banat, Oltenia, vestul Munteniei si Carpatii Meridionali vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si, izolat, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 - 25 de litri pe metru patrat si, izolat, 40 - 50 de litri pe metru patrat", se arata in atentionarea meteo citata.

Raurile din sud-vestul tarii se vor afla, in intervalul marti, ora 14.00 - miercuri, ora 16.00, sub cod galben, potrivit unei avertizari hidrologice emise luni de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Avertizarea vizeaza raurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega (judetul Timis), Timis, Barzava (Hunedoara, Caras Severin si Timis), Caras, Nera, Cerna (Caras Severin), afluentii Muresului inferior (Hunedoara), Jiu si afluentii sai din sectorul Iscroni - amonte Podari (Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Dolj), afluentii Oltului inferior (Valcea, Olt), afluentii din zona de munte ai Argesului (Arges, Dambovita), cursul superior al Ialomitei (Dambovita) si Prahova (judetele Prahova si Ilfov).

Potrivit INHGA, pentru bazinele hidrografice mentionate se anticipeaza scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate si cresteri de debite si niveluri pe rauri, cu depasiri ale cotelor de atentie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO