Vremea 17 noiembrie 2018. Zonele țării în care va continua să ningă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 17 Noiembrie 2018 08:44
Categorie: Vremea

Sâmbătă se răceşte şi mai tare. Vom avea maxime de la zero, la cel mult 8 grade; soare în nord-vestul ţării şi precipitaţii slabe în celelalte zone.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan o să fie foarte frig, atmosfera se menţine închisă şi o cadă lapoviţă sau ninsoare slabă. În plus, vântul rămâne destul de insistent, aşa că temperaturile resimţite vor fi mai scăzute decât cele din termometre.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme urâtă, cer noros, fulguieli trecătoare, poate şi lapoviţă. Temperaturile continuă să scadă şi ajung la valori de luna Ianuarie, iar vântul intens sporeşte senzaţia de frig.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim vreme extrem de rece, vânt cu intensificări şi câteva ninsori slabe. Maximele, în scădere faţă de ieri, se opresc pe la 1...2 grade, iar la noapte temperaturile ajung pe la minus 3 grade.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş aşteptăm vreme frumoasă, cu foarte puţini nori. Temperaturile însă, vor scădea şi pe aici. Ieri s-au înregistrat 11 grade în zonă, astăzi vor fi cel mult 7...8 grade.

Se răceşte şi în ţinuturile vestice. Temperaturile pierd vreo 5...6 grade faţă de ziua trecută. Vor fi perioade cu soare, dar şi ceva înnorări, însă precipitaţiile apar cu totul izolat.

În zona Transilvaniei se face mai frig. O să avem atmosferă schimbătoare şi ceva fulguieli, în special în zonele de munte, pe unde şi vântul va fi mai activ. Maximele pleacă de la zero grade în depresiuni şi se opresc pe la 4...5 grade în vestul provinciei.

Vremea continua să se răcească şi în Oltenia. Cerul rămâne acoperit de nori; trecător apare lapoviţă sau e posibil să fulguiască, iar temperaturile ajung cu greu la valoarea de 5 grade.

Şi în ţinuturile sudice o să avem atmosfera închisă şi mai rece decât ieri, condiţii de lapoviţă sau câţiva fulgi de zăpadă.

Temperaturile se opresc la 3...4 grade, însă din pricina vântului vom simţi valori mai scăzute de atât.

Vremea în Bucureşti

Vreme neplăcută şi în zona Capitalei: frig, înnorări persistente şi condiţii de fulguială. Maxima se opreşte pe la 2...3 grade, iar vântul continuă să agite atmosfera şi sporeşte senzaţia de rece. Barometrele indică o tendinţă de scădere, însă presiunea atmosferică se menţine peste normal.

Vremea la munte

La munte găsim vreme de iarnă. Dimineaţa şi noaptea, temperaturile coboară foarte mult, iar pe parcursul zilei mai apar câţiva fulgi de zăpadă în Carpaţii Meridionalilor şi în Orientali. Vântul va sufla cu putere în zona crestelor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO