Inmormantare cu fast in randul clanului Carpaci, cu coroane de 4 metri si sicriu de 6 mii de euro

02-09-2013 10:06


 Inmormantare cu mare fast in randul romilor din Timisoara. Covaci Carpaci, unul din membrii clanului Carpaci, a murit in Germania, dupa ce a suferit un infarct.

 Familia a tinut neaparat ca funerariile sa fie facute ca la inmormantarea autoproclamatului rege al romilor, Florin Cioaba. Sicriul a fost identic si a costat 6 mii de euro.

Zeci de rude, dar si apropiati, l-au condus pe Covaci Carpaci pe ultimul drum. Ca un ultim omagiu, oamenii i-au adus coroane de flori de patru metri, conform traditiei.

Rudolf Stancu, presedintele Centrului Crestin al rromilor din Banat: "La noi in Banat sunt intotdeauna coroane mari, mari care depasesc fiecare cate 150-200 de euro, in raport de cate flori sunt pe ele, de inaltime."

Grabau Carpaci, pastor in Frankfurt: “I-am adus o coroana din asta mare. Era un copil bun, un baiat din comunitatea de romi, cunoscut de toti. Au venit din Germania, Spania, din Grecia si din Franta. Au venit chiar si din Anglia Danemarca”.

Familia a dorit sa-l inmormanteze pe Covaci intr-un sicriu facut la comanda, dupa modelul celui in care se odihneste acum trupul neinsufletit al autointitulatului rege al romilor Florin Cioaba.

Rudolf Stancu: "Au vrut sa fie ca al regelui Cioaba, din mahon".

Grabau Carpaci: "Difera doar culoarea, a costat aproximativ 5000 de euro. Familia nu a tinut cont de cheltuiala".

Covaci Carpaci a murit in Germania dupa ce a suferit un infarct. Era stabilit acolo de mai bine de 20 de ani si se ocupa de afaceri cu masini.

Clanul Carpaci este cunoscut pentru cladirile istorice din Timisoara pe care a reusit sa puna mana in ultimii ani.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO