Cinci comisii de recensamant din Hunedoara au fost sanctionate. Afla de ce

Recensamant

Prefectura Hunedoara a sanctionat comisiile din zonele unde procentul de recenzare este mai mic de 40%.

Potrivit prefectului de Hunedoara, Attila Dezsi, judetul Hunedoara se afla intre primele zece din tara ca ritm de lucru la recensamant, pana pe 24 octombrie fiind recenzate 50,29% din totalul locuintelor si familiilor. Exista insa si localitati unde actiunea s-a desfasurat mai greu, iar prefectul a propus sanctiuni pentru comisiile locale de recensamant din acele zone unde procentul de indeplinire a recensamantului este mai mic de 40%.

„Au fost sanctionate cu avertisment cinci comisii locale. Ele vor fi monitorizate, cu precadere, de comisia judeteana, iar in cazul in care nu-si vor realiza procentele stabilite va urma o noua sanctiune, pecuniara”, a precizat prefectul Attila Dezsi.
Cele mai mari intarzieri sunt inregistrate in Muntii Apuseni si in Muntii Orastiei, in special in localitatile montane cu locuinte rasfirate.
Potrivit reprezentantilor Directiei Regionale de Statistica Huendoara, intarzieri se inregistreaza la Buces, unde doar 34,86 la suta din locuinte au fost recenzate si la Lelese, unde au fost recenzate 35,8 la suta din locuinte.
Cele mai mari procente de recenzare au fost inregistrate in Pestisu Mic (75,5%), Cerbal (71,58%) si Bunila (68,14%).
Prefectul judetului Hunedoara a propus comisiilor de recensamant ca activitatea curenta de recenzare sa fie incheiata pe data de 30 octombrie, urmand ca ziua de 31 octombrie sa fie folosita pentru rezolvarea unor probleme punctuale aparute in timpul procesului de recensamant.

„Am solicitat comisiilor locale sa termine recensamantul pana pe data de 30 octombrie. Pe data de 31 octombrie as dori sa ne concentram, impreuna cu comisiile locale de recensamant pe problemele punctuale, acestea sa fie rezolvate si sa putem finaliza suta la suta recensamantul”, a declarat prefectul judetului Hunedoara.
 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Un recenzor de cosmar:
Un recenzor de cosmar: "Imi place aici la voi". Ce a urmat nici nu iti poti inchipui

In timp ce multi romani inca se mai gandesc daca sa furnizeze sau nu codul numeric personal la recensamant, o familie din Capitala este nerabdatoare sa faca acest lucru cat mai repede, dupa experienta de cosmar pe care a avut-o cu un recenzor.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.