Zeci de mii de oameni s-au înghesuit pe litoral de Ziua Marinei. „Toată lumea acum a evadat”

Ultima actualizare: 15-08-2020 19:51

Plaja din centrul staţiunii Mamaia era, sâmbătă la prânz, un furnicar.

În vârf de sezon, zeci de mii de oameni au venit în weekend la mare ca să se bucure de o zi de relaxare pe plajă, chiar dacă soarele a stat mai mult ascuns după nori.

Turist: „Vă daţi seama că după pandemie, după atâta timp stat în casă, toată lumea acum a evadat. August e luna concediilor şi toţi aşteaptă să se relaxeze, să bea o bere şi sa se distreze, bineînţeles. Vremea este bună, de joi suntem aici şi e OK. Este a treia oară când vin vara asta la mare şi m-am bronzat destul”.

Uşor dezamăgiţi de lipsa fastului de Ziua Marinei din anii trecuţi, turiştii au rămas pe şezlong sau pe nisip.

Turist: „Faţă de anii trecuţi, mi se pare prea, nu ştiu cum. S-au văzut doar trei elicoptere. Ne dă aşa o senzaţie că nu e Ziua Marinei. Este foarte aglomerat faţă de timpul care este, e aglomerat, nu mă aşteptam”.

Turist: „Este pentru prima dată când vin de Sfânta Marie la mare. Ținând cont că pe fata mea o cheamă Maria, am ţinut să o sărbătorim aici, dar cu sărbătoarea, cam slăbuţ, că nu s-a putut face mai mult”.

Unii s-au hotărât chiar sâmbătă dimineaţă să tragă o fugă până la mare. Este şi cazul unui bărbat care a venit împreună cu câţiva prieteni de familie.

Marian: „E Sfânta Marie, este ziua mea şi mă simt bine cu soţia mea. Până acum am băut un şpriţ cu băieţii”.

Turist, prieten al lui Marian: „Mai sunt două zile şi începem şi noi serviciul şi am zis să profităm si noi de ocazia asta, cu ziua asta mare de Sfânta Mărie, să facem și noi un bine prietenului ăsta. I-am urat numai de bine.
Reporter: „Cum vedeţi Ziua Marinei faţă de anii trecuţi?”
Turist: „Mai puţină lume, se fereşte de pandemia asta”.

Deşi vorbim despre cel mai aglomerat weekend din acest sezon, încasările nu sunt nici pe departe la nivelul din anii trecuţi, spun administratorii de plaje.

Paul Marin, administrator de plajă: „Ca să fiu bine înţeles, Ziua Marinei, pentru operatorul de plajă, a fost un success. Dacă ne uităm în jurul nostru, vedem un eşec”.
Reporter: „Totuşi, nu eşti mulţumit cu câtă lume este pe plajă acum?”
Paul Marin: „Nu, şi o să vă spun şi de ce. Anii trecuți, la ora 9 dimineaţa nu mai aveam niciun loc pe plajă, erau cu rezervări cu o lună înainte de Sfânta Marie. De Ziua Marinei nu mai este aşa. Bine, eu sunt mulţumit în sinea mea, dar dacă vrei să vorbeşti din prisma unui administrator de plajă, este dezastru”.

Cea mai aglomerată staţiune este şi anul acesta Mamaia, urmată de Costineşti şi Eforie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO