Țara care scoate vizele pentru turiștii din România și alte 20 de țări, în decembrie și ianuarie


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 06 Noiembrie 2018 20:31
Categorie: Stiri Turism
thailanda

Guvernul Thailandei a decis ca turiştii din 21 de ţări, printre care România, să fie scutiţi de la plata vizelor la sosirea lor în această ţară, în perioada 1 decembrie 2018 - 31 ianuarie 2019.

Măsura este menită să crească afluxul de turişti în Thailanda, informează marţi Bangkok Post, conform Agerpres.

Astfel, achitarea taxei de 2000 de bahţi (circa 60 de dolari) va fi anulată pentru cetăţenii din 21 de ţări care vor sosi în Thailanda pe o perioadă de 15 zile. Printre ţările ce vor fi exceptate de la plata taxei se numără România, Bulgaria, China, Cipru, Letonia, Lituania, India, Kazahstan, Ucraina, Uzbekistan, Arabia Saudită.

Potrivit datelor Agenţiei pentru imigrare, numărul de turişti care au cerut viză pentru Thailanda a continuat să scadă din ianuarie 2016 şi se aşteaptă ca această iniţiativă să majoreze afluxul de turişti cu 30%. Conform unor estimări, datorită acestei măsuri numărul de turişti străini ce vor vizita Thailanda până la sfârşitul acestui an s-ar putea cifra la 40 de milioane în loc de 38 de milioane cât se prognoza iniţial.

Măsura vizează şi atragerea turiştilor chinezi, care s-a redus considerabil după accidentul naval care a avut loc vara aceasta în provincia Phuket şi s-a soldat cu decesul a 47 de oameni

Sursa: Agerpres

Tags: thailanda, viza, romani,

VIDEO PROTVPLUS.RO