Turiștii care au dat o fugă până la munte s-au bucurat de zăpadă și de prețuri de extrasezon. Cât au plătit pentru cazare

×
Codul embed a fost copiat

Cei care au dat o fugă până la munte au tras lozul câştigător. Zăpadă, căzuta recent rezistă încă, iar preţurile sunt deocadata de extrasezon.

Odată cu vacanţa de 1 decembrie însă tarifele din restaurante, dar şi cele pentru transportul pe cablu vor creşte cu cel puţin 15 la sută.

În Poiana Braşov, zăpada căzută în urmă cu două zile s-a păstrat pentru cei care vor să încerce în acest sfârșit de săptămâna o bătaie cu bulgări, iar pădurea pudrată este perfectă pentru o plimbare.

Turistă: „E foarte frig, e iarnă, iarnă, minus 5 grade cred că erau, atmosfera de iarnă!"

Turist: „Este foarte frumos. E un oraș foarte, foarte frumos, pare din basme când ninge.”

Un vânzător ambulant de lozuri în plic le-a dat turiştilor speranţa unui câştig care să le acopere măcar o masă la restauranrt, dacă nu sejurul întreg.

Vânzător de lozuri: „Uite, astea toate sunt câştigătoare, domniţă!”

Reporter: „Toate de azi?”

Vânzător de lozuri: „Da, da. Cel mai mare 100 de lei.”

Pentru plimbările cu telecabina sau telegondola, preţurile sunt deocamdată de extrasezon. Dar, îndată ce pârtiile vor fi pregătite pentru schi, oamenii vor da 5 lei în plus la fiecare urcare sau coborâre. Abonamentele de o zi vor costa 170 de lei, cu 20 de lei mai mult decât sezonul trecut.

În Sinaia erau turişti veniţi doar pentru o zi.

Turistă: „Am vrut așa să evadăm din oraș pentru câteva ore și să vizităm castelul Peleș și cam atât.”

Reporter: „Cu trenul?”

Turistă: „Da, da da cu trenul.. am auzit că e foarte aglomerat şi dacă venim pentru o zi să nu pierdem atât de multe ore pe drum."

Turist: „Deocamdată mergem să mâncăm și atât. Vedem meniurile, nu avem reguli.

Reporter: „Dar buget?”

Turist: „Ne descurcăm."

Afwan, turist din Indonezia: „E un oraș frumos, plănuim să mergem la Castelul Peleș și abia așteptăm.”

Reporter: „Este scump?”

Afwan, turist din Indonezia: „Este destul de ieftin comparativ cu alte ţări europene, până și trenul este la fel ca în Polonia."

Cine nu vrea să meargă la restaurant mănâncă rapid un covrig cald sau un langoș.

Turistă: „Eu nu îmi permit cam 100, 200 de euro dacă e și cu cazare, mâncare.. cam așa."

Weekendul aceasta este ultimul cu preţuri de vară. De miercuri - când începe vacanţa de 5 zile de 1 decembrie - vor creşte.

Paul Popă, Centrul de informare şi Promvare Turistică Sinaia: „Asta înseamnă că o pensiune clasică standard la 3 stele poate să asigure o cazare undeva la 200 de lei pe noapte, incă în clipa în care vorbim. Hotelurile mari pleacă de la 250, 300 de lei și merg pană spre 5-600 de lei pe noapte."

Reporter: „Acum cât are zăpada?”

Cătălin Țicu, Transport Urban Sinaia: „Cam 10 cm și sperăm să reziste, să țină temperaturile. Din păcate, acum nu sunt temperaturi pentru zăpada artificială.”

Reporter: „Cât trebuie să fie?”

Cătălin Țicu, Transport Urban Sinaia: „De la -4 în jos."

Sunt anunţate ninsori în zona de 1 decembrie.

Citește și...
Stațiunile balneo din România își așteaptă turiștii de Crăciun și Revelion. Prețurile sunt mai mici față de anul trecut
Stațiunile balneo din România își așteaptă turiștii de Crăciun și Revelion. Prețurile sunt mai mici față de anul trecut

De 1 decembrie și apoi de sărbători, stațiunile balneo îi așteaptă pe turiști cu oferte tentante. Cum prețurile sunt mai mici decât cele de la munte, aproape toate locurile s-au ocupat imediat.

Recomandări
PSD cere PNL să spună clar dacă susține taxa de solidaritate pentru companiile cu venituri mari
PSD cere PNL să spună clar dacă susține taxa de solidaritate pentru companiile cu venituri mari

PSD a solicitat, joi, colegilor PNL de la guvernare să-şi definească poziţia faţă de taxa de solidaritate care se aplică companiilor cu venituri mari şi foarte mari.

 

Răspunsul curajos al Chișinăului, după ce Rusia a spus că va fi ”viitoarea Ucraină”: Moldova vrea să fie parte a lumii libere
Răspunsul curajos al Chișinăului, după ce Rusia a spus că va fi ”viitoarea Ucraină”: Moldova vrea să fie parte a lumii libere

Republica Moldova vrea să fie ”parte a lumii libere” și respinge declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit căruia Moldova va deveni ”viitoarea Ucraină”.

 

Investițiile străine în România au depășit anul trecut 50 de miliarde de euro. Care țări investesc cei mai mulți bani la noi
Investițiile străine în România au depășit anul trecut 50 de miliarde de euro. Care țări investesc cei mai mulți bani la noi

Totalul investiţiilor străine în companiile româneşti se ridică la peste 50 de miliarde de euro în 2022, în top 3 surse de provenienţă a investiţiilor situându-se Olanda (9,3 miliarde euro), Germania (5,4 miliarde euro) și Austria (5,3 miliarde euro).