Târgul de Crăciun de la Budapesta. De ce este considerat cel mai frumos din Europa. FOTO

Targul de craciun din Budapesta
Facebook.com

Târgul de Crăciun de la Budapesta este locul în care vrei să te afli dacă asta este sărbătoarea ta preferată din an. Această piață are un iz aparte de Crăciun și nu e de mirare că este considerat cel mai frumos din Europa în 2023.

Ce e atât de special la el și ce poți vedea? Lista este aproape interminabilă, dar numai o vizită aici te va putea convinge cu adevărat de magia lui.

Târgul de Crăciun de la Budapesta, votat cel mai frumos în 2023

Târgul de Advent din Budapesta a câștigat votul online pentru cel mai bun târg de Crăciun din Europa cu un număr record de voturi, au declarat organizatorii.

Târgul de Crăciun de lângă Bazilica Sfântului Ștefan din Budapesta a fost urmat de Gdansk în Polonia pe locul doi și târgul din Craiova, România pe locul trei.

În competiția portalului european de călătorii "European Best Destination", Târgul de Advent de la Bazilica din Budapesta s-a clasat pe primul loc în fața evenimentelor festive din 21 de mari orașe europene, inclusiv Madrid, Viena, Bruxelles, Salzburg și Praga.

Citește și
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

Dar nu e prima oară când se întâmplă asta. De trei ori consecutiv a fost numit cel mai bun târg de Crăciun din Europa și a primit și titlul de Steaua Permanentă a Târgurilor de Crăciun.

Până în prezent, doar târgurile din Zagreb și Strasbourg au reușit să obțină de trei ori acest titlu.

Advent Bazilica îi primește pe vizitatori începând cu 18 noiembrie până la 1 ianuarie 2023.

Votul a înregistrat un număr record de participanți în acest an, călători din 179 de țări care au lăsat 374.803 voturi pentru evenimentul lor preferat. Advent Bazilica a fost lider european cu 51.253 de aprecieri, cele mai multe voturi de până acum.

Targul de craciun din Budapesta

Evenimente și activități la târgul de Crăciun de la Budapesta

Târgul are o istorie de 12 ani și se desfășoară în jurul perioadei de 24 noiembrie - 1 ianuarie, are loc în fața Bazilicii Sfântului Ștefan, care este luminată cu proiecții laser seara.

Aproximativ 120 de expozanți de meșteșuguri se adună în piață, în timp ce există și un patinoar de 200 de metri pătrați (cu intrarea gratuită pentru copii), un program tematic festiv și multă mâncare, inclusiv langos, precum și specialități la grătar și kurtos kalacs sau cozonac.

Târgul de la Piața Vorosmarty, situat în inima orașului, este cel mai vechi târg de Crăciun din Budapesta, cu tarabe de mâncare, magazine de meșteșuguri și concerte festive gratuite.

Vei găsi o colecție minunată de tarabe. Secțiunea de alimente are varietăți uriașe de delicii locale și există suficiente mese pentru a sta sau a sta în picioare.

Târgul include o varietate de mâncăruri tradiționale ungurești, street food și preparate la grătar, inclusiv tocăniță de cerb, supă de gulaș în pâine, carne de porc pregătită la fum și sandwich-uri cu mușchi de vită.

La vot au fost eligibile târgurile de Crăciun care oferă evenimente culturale și artistice cu concerte, ateliere creative, lumini de Crăciun, artificii și patinoare, precum și o atenție deosebită pentru sustenabilitate, produse locale și produse handmade.

Târgul de meșteșuguri este printre cele mai bune pe care le poți vedea în Budapesta.

Targul de craciun din Budapesta

La Advent Bazilica se găsește un brad de Crăciun de 12 metri, un punct de selfie-uri, un patinoar și expozanți de calitate în domeniul meșteșugurilor și gastronomiei.

Jocul tridimensional de lumină și umbră pe fațada Bazilicii este unul dintre punctele de atracție tradiționale ale târgului.

Cursurile de patinaj sunt disponibile în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, iar intrarea este gratuită pentru copiii de la 4 la 14 ani.

În fiecare vineri și sâmbătă seara (începând cu 24 noiembrie), Ansamblul de Dans Popular Goncol, care își propune să păstreze tradițiile vii și să le arate frumusețea fiecărei generații, susține spectacole de douăzeci de minute.

Budapesta a fost adesea aleasă ca una dintre cele mai bune destinații de Crăciun din Europa, iar târgurile de Crăciun sunt recomandate pentru toți iubitorii sărbătorilor de iarnă.

Targul de craciun din Budapesta

Istoria târgului de Crăciun din Budapesta

Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa se desfășoară în Piața Vörösmarty în fiecare an începând din 1998.

Acest târg unic și spectaculos atrage aproximativ 800 de mii de turiști din noiembrie până la începutul lunii ianuarie. De obicei, produsele de calitate (ornamente, alimente tradiționale de Crăciun, prăjituri, dulciuri și băuturi) sunt expuse și pot fi cumpărate de la piață, oferite de 120 de meșteșugari diferiți.

În 1296, Albert I al Casei de Habsburg a dat meșteșugarilor din Viena oportunitatea de a organiza un târg în decembrie, unde să-și vândă produsele publicului.

În timpul secolului al XVI-lea, aceste târguri au devenit cunoscute sub numele de Thomasmartk și aveau loc de obicei între perioada Crăciunului și a Revelionului. Pe lângă produsele meșteșugarilor, au început să vândă diferite tipuri de prăjituri tradiționale de Crăciun, dulciuri și băuturi.

După 200 de ani, numele târgurilor s-a schimbat în Târgul Sfântului Nicolae. Tradiția de a organiza astfel de târguri a devenit permanentă în jurul acestei perioade.

Oamenilor le plăceau aceste târguri nu numai pentru atmosfera lor, ci și pentru că puteau cumpăra alimente în timpul iernii aspre. Numele "Târgul de Crăciun" a fost inventat în secolul al XVIII-lea. În deceniul următor, tradiția de a organiza târguri de Crăciun a devenit cunoscută și populară în întreaga Europă.

Ungaria a adoptat, de asemenea, această tradiție și a început să organizeze diferite tipuri de târguri de Crăciun, deși aceasta era interzisă în perioada socialistă.

Cel mai celebru se desfășoară în fiecare an în Piața Vörösmarty începând din 1998. Piața Vörösmarty este o parte importantă a capitalei ungare. A fost construită în 1812 și primul său nume a fost Theatro Piatcza.

Theatro provine de la faptul că, în secolul al XIX-lea, exista un teatru în piață. Din 1830, piața a avut multe nume diferite: Piața Játékszín (o referire și la teatru), Piața Promenade, Piața Teatrului German, Piața Teatrului și Piața Teatrului Vechi. În 1874, piața a primit numele Gisella, care era a doua fiică a împăratului Franz Joseph, apoi, în 1918, a devenit scurt Piața Mihály Károlyi, care a fost un președinte maghiar (1918-1919) după Primul Război Mondial, scrie dailynewshungary.

În 1926, piața și-a primit numele final de la Mihály Vörösmarty, un faimos poet și dramaturg maghiar. Pe lângă multe poezii și piese frumoase, el a scris și al doilea imn național al Ungariei intitulat "Szózat" și a tradus câteva dintre cele mai bune piese ale lui Shakespeare.

Targul de craciun din Budapesta

În centrul pieței, poți găsi statuia lui Mihály Vörösmarty. În spatele monumentului, există un parc înconjurat de stâlpi. Piața este de asemenea celebră pentru fântâna sa înconjurată de lei de piatră. Poți găsi, de asemenea, una dintre cele mai faimoase și mai vechi cafenele din Europa, numită Gerbaud, câteva cazinouri, vechea clădire a Ambasadei Britanice și singurul Hard Rock Cafe din Ungaria.

Piața este, de asemenea, stația finală a celei mai vechi linii de metrou continentale, Metroul Millenium, în funcțiune din 1896.

Foto - imagini cu târgul de Crăciun din Ungaria

În galeria foto puteți vedea câteva fotografii cu spectacolul pe care târgul de Crăciun din Budapesta îl oferă pentru locuitori și turiști. De la tarabele cu mâncare, meșteșuguri, până la brazii împodobiți, jocurile de lumini de pe clădiri și spectaculosul patinoar.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
Citește și...
Cele mai grave greșeli pe care le fac turiștii cazați la hotel
Cele mai grave greșeli pe care le fac turiștii cazați la hotel

Un angajat al industriei hoteliere a dezvăluit care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac turiștii în momentul în care ajung la hotel.

 

Ce se întâmplă acum în Vama Veche. A început minivacanța de 1 Mai
Ce se întâmplă acum în Vama Veche. A început minivacanța de 1 Mai

Litoralul a revenit la viață, cu soare și veselie, în vacanța deja începută de 1 Mai și Paște. În Vama Veche, turiștii au stat la plajă și s-au bucurat de atmosfera boemă, în sunet de chitară.

Insula Sanda, făcută celebră de Paul McCartney, a fost scoasă la vânzare. Preţul neașteptat pentru care poate fi cumpărată
Insula Sanda, făcută celebră de Paul McCartney, a fost scoasă la vânzare. Preţul neașteptat pentru care poate fi cumpărată

O insulă privată, aflată în largul coastei de vest a Scoţiei, a fost scoasă la vânzare.

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.