Satul in care turistii isi pot sarbatorile ca in copilarie. "Peisaj de vis: munti albi, padurea alba"

Dată publicare: 19-12-2016 07:38
Dată actualizare: 22-12-2016 07:26


Dupa un an stresant si obositor, a venit vremea pentru un moment de respiro, iar tara noastra este plina de locuri minunate de evadare.

Intr-un sat ascuns in creierii Muntilor Apuseni, la Vidra, turistii pot petrece sarbatorile de iarna ca in copilarie. Odata ajunsi in zona, puteti face plimbari cu sania trasa de cai pe poteci de munte, serpuite prin padure, sau puteti admira Cascada de la Vidra care arata ca un castel de gheata.

Cand urci de la Campeni spre Muntele Gaina, soseaua coteste spre apus si, dupa numai 15 km, turistii indragostiti de natura si liniste descopera un sat de poveste: Vidra. La aceasta pensiune, adultii si mai ales copiii se simt ca in basme.

Gazdele isi intampina clientii cu mancaruri traditionale din Valea Motilor. Dupa ce se infrupta cu preparate locale si tuica din zona, turistii pot face plimbari cu saniile trase de cai pe poteci de munte pentru a admira peisajul.

Turist: "O zona foarte foarte frumoasa, aerul curat, cascada. Exact copilaria mea cu sania cu zurgalai, cu colindatori."

Cascada de la Vidra arata in aceasta perioada ca un castel de gheata din povesti.

Turist: "Putem veni vedea peisajul cu cascada care e inghetata si e si mai frumoasa. Ca un castel si mai frumos. Peisajul e de vis, muntii albi, padurea alba."

Si la aceasta pensiune e forfota mare. Camerele amenajate in stil traditional cu moblier din lemn sunt dichiste in asteparea turistilor.

Pe langa pensiuni, turistii sositi in zona pot poposi si in casele localicilor.

Localnica: "La casele noastre traditionale sunt localnici care cazeaza turisti. Sunt chiar locurile unde pot sa descopere copilaria lor."

Gospodinele s-au apucat deja sa pregatesca bucatele dupa retete stravechi.

O noapte de cazare cu toate mesele incluse ajunge la 200 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO