Poiana Brașov, luată cu asalt de turiști după ninsorile din ultimele zile

Dată publicare: 20-03-2021 20:02
Dată actualizare: 20-03-2021 20:38


Nu doar că Brașovul este în scenariul roșu, dar cu o incidență de 6,4 la mia de locuitori are toate șansele să intre în carantină în zilele următoare.

Totuși, pentru că a nins cum nu s-a mai întâmplat de ani buni, Poiana a fost asediată de turiști. Doi metri măsoară, în unele locuri, stratul de zăpadă.

În Poiana Brașov pare că abia acum este vârful sezonului.

Schiorii au așteptat chiar și o oră în fața instalațiilor de transport pe cablu. Dar nimeni nu s-a arătat deranjat. Jandarmii au încercat din răsputeri să menţină distanța şi să oblige lumea măcar să poarte masca.

Mulți turiști au făcut cale întoarsă pentru că nu au avut unde să își lase mașinile. Nu le-a mai trebuit zăpadă.

Alții și-au forțat pur și simplu norocul.

De 20 de ani nu a mai căzut atâta zăpadă în Poiana Brașov, spun localnicii. Troienele depăşesc pe alocuri 2 metri şi le oferă vizitatorilor cadrul perfect pentru următoarea postare de pe Instagram.

Furați de peisaj, mulți turiști s-au aventurat pe munte și s-au rătăcit.

Cătălin Petrescu, Salvamont Poiana Braşov: "Au rămas blocaţi în zăpadă, zăpada având în unele locuri şi peste 1 m, blocaţi în zăpadă până la brâu. Bineînţeles că nu au mai putut să se deplaseze."

Municipiul Braşov, de care aparţine şi staţiunea de schi, se afla în scenariu roşu, iar incidența infectărilor este de 6.4 la mie.

Autorităţile au anunţat că o eventuală intrare în carantină a orașului va fi discutată săptămâna viitoare.

Zăpada proaspăt așternută în strat bogat, de peste un metru, a umplut și stațiunea Păltiniș, de lângă Sibiu.

Marius Roman, manager resort schi: "Nu se dă bătută iarna, am început promovarea schiului de primăvară. Avem un nou strat, de undeva între 70 de cm şi un metru."

Ninsorile bogate din ultimele zile prelungesc sezonul de schi cu cel puțin două săptămâni. Având în vedere că suntem de fapt în extrasezon, prețurile sunt și cu 30% mai mici.

Tags: zăpadă, brașov,


VIDEO PROTVPLUS.RO