Peste 10.000 de turiști sunt așteptați pe litoral în vacanța de Rusalii. Cum s-au pregătit hotelurile

Ultima actualizare: 04-06-2020 20:07

Deocamdată, peste 10.000 de turiști sunt așteptați să ajungă pe litoral în scurta vacanță de Rusalii.

Cei mai mulți dintre ei aveau rezevarile făcute încă din ianuarie, însă mulți s-au hotărât să plece la mare și după ce Guvernul a anunțat măsurile de relaxare.

Deși litoralul va fi plin, deschiderea sezonului i-a cam prins nepregătiți pe patronii teraselor și pe cei care administrează plajele.

Multe șantiere și forfotă, așa este în multe locuri pe litoral. Patronii se pregătesc abia acum de deschidere.

Asta după ce industria hotelieră a făcut presiuni pentru ca activitatea în domeniu să fi deblocată. Și când, în sfârșit s-a întâmplat asta, constatăm că majoritatea restaurantelor sunt închise și doar câteva terase vând și mâncare. În rest, totul este pustiu.

Proprietar terasă: „Ne-au luat așa pe nepregătite un pic. Inițial, am înțeles că deschidem pe 15 iunie și s-a hotărât că putem să deschidem de pe 1 și a fost așa în grabă.”

George Țicu, administrator terasă: „După ce am aflat măsurile sâmbătă dimineață, sâmbăta trecută a trebuit să intrăm pe repede înainte cumva și să reușim să deschidem weekend-ul acesta. A fost foarte greu. Noi aveam 4, 5, oameni, șefii de secție la muncă atunci, perioada aceea. Dintr-o dată, când am aflat că trebuie să deschidem luni, a trebuit să angajăm 40 de persoane.”

Un contrast tipic românesc este pe plajă. Într-o parte, sezlongurile și umbrelele sunt aranjate. Imediat lângă, un beach bar este în șantier, cu resturi de materiale de construcții.

Hotelierii par a fi cei mai pregătiți pentru primirea turiștilor în această vacanță.

Regulile impuse de guvern au fost implementate. Spațiile din jurul piscinelor, odată ocupate de șezlonguri, au fost înlocuite cu mese.

Răzvan Dobre, manager hotel 4 stele Mamaia Nord: Dacă până anul trecut aveam terasă doar în partea stângă aici, acum am pus mese de jur împrejurul piscinei tocmai ca să păstrăm distanța fizică recomandată de autorități și pentru ca lumea să poată să servească masa într-o atmosferă plăcută în jurul piscinei.”

Elena Luiza Oprea, Manager marketing hotel Mamaia: „Încă de la intrarea în hotel noi avem dezinfectant, apoi la check-in se ia temperatura, receptionele au mască, clienții la fel, turiștii poartă mască, dezinfectanți pe etaje, pe zonele comune”.

Pe întreg litoralul Marii Negre sunt deschise peste 100 de hoteluri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO