Peste 10.000 de turiști sunt așteptați pe litoral în vacanța de Rusalii. Cum s-au pregătit hotelurile

04-06-2020 19:32


Deocamdată, peste 10.000 de turiști sunt așteptați să ajungă pe litoral în scurta vacanță de Rusalii.

Cei mai mulți dintre ei aveau rezevarile făcute încă din ianuarie, însă mulți s-au hotărât să plece la mare și după ce Guvernul a anunțat măsurile de relaxare.

Deși litoralul va fi plin, deschiderea sezonului i-a cam prins nepregătiți pe patronii teraselor și pe cei care administrează plajele.

Multe șantiere și forfotă, așa este în multe locuri pe litoral. Patronii se pregătesc abia acum de deschidere.

Asta după ce industria hotelieră a făcut presiuni pentru ca activitatea în domeniu să fi deblocată. Și când, în sfârșit s-a întâmplat asta, constatăm că majoritatea restaurantelor sunt închise și doar câteva terase vând și mâncare. În rest, totul este pustiu.

Proprietar terasă: „Ne-au luat așa pe nepregătite un pic. Inițial, am înțeles că deschidem pe 15 iunie și s-a hotărât că putem să deschidem de pe 1 și a fost așa în grabă.”

George Țicu, administrator terasă: „După ce am aflat măsurile sâmbătă dimineață, sâmbăta trecută a trebuit să intrăm pe repede înainte cumva și să reușim să deschidem weekend-ul acesta. A fost foarte greu. Noi aveam 4, 5, oameni, șefii de secție la muncă atunci, perioada aceea. Dintr-o dată, când am aflat că trebuie să deschidem luni, a trebuit să angajăm 40 de persoane.”

Un contrast tipic românesc este pe plajă. Într-o parte, sezlongurile și umbrelele sunt aranjate. Imediat lângă, un beach bar este în șantier, cu resturi de materiale de construcții.

Hotelierii par a fi cei mai pregătiți pentru primirea turiștilor în această vacanță.

Regulile impuse de guvern au fost implementate. Spațiile din jurul piscinelor, odată ocupate de șezlonguri, au fost înlocuite cu mese.

Răzvan Dobre, manager hotel 4 stele Mamaia Nord: Dacă până anul trecut aveam terasă doar în partea stângă aici, acum am pus mese de jur împrejurul piscinei tocmai ca să păstrăm distanța fizică recomandată de autorități și pentru ca lumea să poată să servească masa într-o atmosferă plăcută în jurul piscinei.”

Elena Luiza Oprea, Manager marketing hotel Mamaia: „Încă de la intrarea în hotel noi avem dezinfectant, apoi la check-in se ia temperatura, receptionele au mască, clienții la fel, turiștii poartă mască, dezinfectanți pe etaje, pe zonele comune”.

Pe întreg litoralul Marii Negre sunt deschise peste 100 de hoteluri.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57