Pensiunile din Bucovina sunt pregătite să primească turiști de sărbători

Dată publicare: 14-04-2021 17:55
Dată actualizare: 14-04-2021 20:05


După un an în care oaspeții au cam lipsit, frumoasa Bucovina se animă și se bucură să-i primească de sărbători cu tot ce are mai bun: liniște, mese pline și peisaje splendide pentru minte și inimă.

Oamenii au dus dorul acestor locuri minunate, iar asta se vede în numărul de rezervări - 80 % dintre pensiunile din zonă sunt ocupate în vacanța de Paște. A ajutat și faptul că numărul îmbolnăvirilor de Covid-19 a scăzut foarte mult în regiune.

Departe de freamătul orașelor, între munți, la Prisaca Dornei, trei căsuțe vechi din lemn sunt pregătite pentru Paște. Proprietarul le-a salvat din sat și le-a reasamblat pe un vârf de deal. Cum locurile izolate sunt căutate în această perioadă, rezervările s-au făcut de la începutul anului.

Vasile Axintoi, reprezentant complex cazare: ”Turiştii au prins încredere şi au început să vină în număr destul de mare”.

Prețurile, care includ și mâncarea, sunt între 110 și 270 de euro pe noapte, pentru o familie. Turiştii se vor înfrupta din tochitură, friptură de miel și alte bunătăți direct de pe prispă, admirând crestele Râului.

Și pensiunile din Gura Humorului sunt pline. Turiştii vor să vadă şi vestita Mănăstire Voroneț, aflată în zonă.

Marin Niță, proprietar de pensiune din Gura Humorului: ”Noi avem această mănăstire demunită "Capela Sixtină a Estului" şi vin foarte mulţi turişti. Judeţul Suceava are opt mănăstiri şi biserici în patrimoniul UNESCO. Mai există şi tradiţii care încă se păstrează. În zilele de Paşte, lumea merge la biserică în costum naţional”.

Mănăstirile din zonă sunt și ele pregătite pentru vizitatori.

Părintele Dosoftei, Mănăstirea Putna: ”Slujba de Paşti se va putea desfăşura, iar oamenii vor putea veni, bineînţeles, respectând măsurile bine-cunoscute. Este o bucurie”.

Reprezentanții din industria ospitalităţii spun că numărul foarte mic de îmbolnăviri de Covid-19 le-a dat încredere turiștilor să vină în zonă.

Cătălina Velenciuc, Centrul Naţional de Promovare Turistică Suceava: ”Suntem ocupaţi undeva la 80%. Turiştii sunt interesaţi în special de pensiunile mici, cu 4-5 camere, să vină împreună cu familia, în locuri mai ferite de traficul mare”.

Județul Suceava are cea mai mică rată de infectare din țară.


VIDEO PROTVPLUS.RO