Pârtiile de schi, pregătite pentru turiști, în minivacanța de Sf. Andrei și 1 Decembrie

Ultima actualizare: 27-11-2020 20:02

Românii au parte de prima minivacanță, de când criza sanitară a luat proporții odată cu valul de infectări din sezonul rece.

Foarte mulți își fac curaj să plece de acasă, așa că la această oră hotelurile de pe Valea Prahovei sunt ocupate. Unele, în proporție de 80%. Se așteaptă și rezervări de ultim moment, iar partea bună este că pe DN1 se circulă decent.

Avem în față patru zile libere: un week-end, sarbatoarea sfantului Andrei si Ziua Națională, de 1 Decembrie. Pasionații sporturilor de iarnă abia așteaptă să pună schiurile în picioare. Chit că vor fi cu masca de protecție pe față.

În Azuga, administratorii partiilor s-au gandit sa le facă o surpriza placută. Au aşternut un strat de zăpadă pe pista pentru începători.

Alexandru Munteanu, instructor de schi: „Pârtia este bună momentan, sperăm să vină turiştii la munte. Tunurile suflă de o săptămână”.

Florian Pop, director tehnic la telegondolă: „Instalaţia de telegondolă va funcţiona în program normal patru zile. Aşteptam temperaturi favorabile pentru acumulări mari de zăpadă”.

Ca să nu rişte prea mult, unii aleg să stea la munte doar o zi, maximum două. Suficient pentru o bătaie cu zăpadă şi o gură de aer curat.

Sorin, turist de o zi: „Program de distracţie, sanie, ski dacă se poate, puţin aer curat, plimbări, început de sezon de iarnă”.

Cum nu mai pot organiza petreceri, hotelierii încearcă să-i distreze altfel pe turişti. De exemplu, la un hotel de 5 stele, spa-ul şi piscina au fost înlocuite cu degustări de vinuri.

Valeria Jitaru, reprezentant al hotelului: „Vom oferi fiecărei familii din partea casei un tur exclusiv al cramei hotelului, iar aici vor avea parte de degustare de câteva sortimente de vinuri şi brânzeturi”.

În Poiana Braşov, banii investiţi până acum în focuri de artificii şi muzica live au fost direcţionaţi spre bucătărie. Meniul a devenit mai bogat.

Luni, pe platoul Bucegilor, turiştii pot asista la o ceremonie militară şi religioasă, cu ocazia finalizării lucrărilor de reabilitare a Crucii Eroilor de pe vârful Caraiman.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO