Românii parcă au uitat de coronavirus pe litoral. Poliția a intervenit și a dat amenzi

×
Codul embed a fost copiat

Pe litoral, lumea pare căzută în extrema nepăsării. Așa că autoritățile au împărțit amenzi, este drept pentru nereguli la terase deocmdată.

Sunt buni de plată administratorii localului din Mamaia, unde turiștii au jucat hora fără vreo apăsare sufletească majoră.

Dar și patronii terasei din Vama Veche, unde doi angajați au COVID-19. Au fost singurele exemple de încălcări ale măsurilor de siguranță, susțin echipele de inspectori care au mers pe teren, în weekend.

Hora a durat doar câteva minute și s-a oprit înainte ca poliția să pună întrebări. Medici de la Direcţia de Sănătate Publică, poliţişti, inspectori de muncă şi angajaţi DSV au mers în control la terasă. Administratorul a fost amendat.

George Niculescu, prefectul județului Constanța: "Trebuie să luăm acest prim caz ca şi exemplu să tratăm această situaţie cu maximă responsabilitate. Ține de fiecare dintre noi, autorităţi, agenţi economici sau turişti să putem să avem împreună o vacanţă frumoasă pe litoralul constănţean. Dacă toţi cei trei actori îşi vor face treaba şi turiştii vor înţelege să nu se îmbulzească, unde văd un număr mare de alţi clienţi, să-şi aleagă alte zone, să servească masa, să se distreze, să se simte bine, vom trece acest sezon estival fără probleme pe litoral".

Citește și
Salon de spital
Saloanele spitalelor din țară, tot mai aglomerate. Pacienții care suferă de Covid-19 se plâng de mizerie

Echipele de control susţin că majoritatea localurilor verificate în weekend respectau măsurile de siguranţă sanitară.
În cazul terasei din Vama Veche, unde au fost depistaţi doi angajaţi cu coronavirus, administratorul a oprit el însuși activitatea, pentru igienizare.

Cristina Schipor, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Constanța: "La Vama Veche avem la o terasă două cazuiri, o persoană care este internată la Bucureşti şi o persoană care este la constantă. S-a demarat ancheta epidemiologica imediat, s-a instituit izolarea la domiliu pentru persoanele care au fost contacți. Nu s-a închis terasa deoarece patronul a adus, cel puţin aşa a declarat alt personal".

Pe de altă parte, cu activitatea paralizată până acum câteva săptămâni, cei cu afaceri se lasă ușor purtați de valul de turiști entuziaști.
Mult prea entuziaști.

Pe plajă, turiştii încearcă să păstreze distanţa. Aceşti tineri din Bucureşti au venit la mare pentru weekend.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în judeţul Constantă erau înregistrate, astăzi, 378 de cazuri confirmate cu coronavirus. Cum va arăta sezonul? Să îi lăsăm pe turiști să tragă concluzia.

Citește și...
VIDEO. Mister Bean se aliază cu OMS în lupta împotriva COVID-19
VIDEO. Mister Bean se aliază cu OMS în lupta împotriva COVID-19

O versiune animată a lui Mister Bean, popularul personaj creat de actorul britanic Rowan Atkinson, este prezent de luni într-un video prin OMS vrea să conştientizeze populaţia să fie în continuare vigilentă, relatează EFE, citat de Agerpres. 

Saloanele spitalelor din țară, tot mai aglomerate. Pacienții care suferă de Covid-19 se plâng de mizerie
Saloanele spitalelor din țară, tot mai aglomerate. Pacienții care suferă de Covid-19 se plâng de mizerie

Nervozitatea crește în rândul bolnavilor de Covid-19, internați în spitalele din țară.

Avertisment dur al OMS despre
Avertisment dur al OMS despre "accelerarea" pandemiei. Care este cea mai mare amenințare

Pandemia de COVID-19 "continuă să accelereze" pe plan mondial, în contextul în care "ultimul milion de cazuri a fost semnalat într-un interval de doar în opt zile", a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Ghebreyesus.

Recomandări
Criza gazelor s-ar putea agrava anul viitor în Europa, după folosirea rezervelor în iarnă
Criza gazelor s-ar putea agrava anul viitor în Europa, după folosirea rezervelor în iarnă

Europa s-ar putea confrunta cu o criză energetică şi mai acută anul viitor, după ce va utiliza rezervele de gaze naturale pentru a trece de frigul acestei ierni, a declarat miercuri şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE), transmite Reuters.

"e-Estonia, model pentru viitor". Cum au ajuns elevii estonieni cei mai buni din lume. "Educația e a doua noastră religie"

Educația este foarte importantă pentru estonieni și asta se vede an de an, când elevii din această țară ies mereu pe primele locuri la testele PISA, cele care măsoară nivelul de pregătire și de înțelegere a cunoștințelor.

Un eurodeputat german critică România: „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”
Un eurodeputat german critică România: „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”

Guvernele Uniunii Europene vor vota în decembrie cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.