Românii parcă au uitat de coronavirus pe litoral. Poliția a intervenit și a dat amenzi

Ultima actualizare: 22-06-2020 20:45

Pe litoral, lumea pare căzută în extrema nepăsării. Așa că autoritățile au împărțit amenzi, este drept pentru nereguli la terase deocmdată.

Sunt buni de plată administratorii localului din Mamaia, unde turiștii au jucat hora fără vreo apăsare sufletească majoră.

Dar și patronii terasei din Vama Veche, unde doi angajați au COVID-19. Au fost singurele exemple de încălcări ale măsurilor de siguranță, susțin echipele de inspectori care au mers pe teren, în weekend.

Hora a durat doar câteva minute și s-a oprit înainte ca poliția să pună întrebări. Medici de la Direcţia de Sănătate Publică, poliţişti, inspectori de muncă şi angajaţi DSV au mers în control la terasă. Administratorul a fost amendat.

George Niculescu, prefectul județului Constanța: "Trebuie să luăm acest prim caz ca şi exemplu să tratăm această situaţie cu maximă responsabilitate. Ține de fiecare dintre noi, autorităţi, agenţi economici sau turişti să putem să avem împreună o vacanţă frumoasă pe litoralul constănţean. Dacă toţi cei trei actori îşi vor face treaba şi turiştii vor înţelege să nu se îmbulzească, unde văd un număr mare de alţi clienţi, să-şi aleagă alte zone, să servească masa, să se distreze, să se simte bine, vom trece acest sezon estival fără probleme pe litoral".

Echipele de control susţin că majoritatea localurilor verificate în weekend respectau măsurile de siguranţă sanitară.
În cazul terasei din Vama Veche, unde au fost depistaţi doi angajaţi cu coronavirus, administratorul a oprit el însuși activitatea, pentru igienizare.

Cristina Schipor, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Constanța: "La Vama Veche avem la o terasă două cazuiri, o persoană care este internată la Bucureşti şi o persoană care este la constantă. S-a demarat ancheta epidemiologica imediat, s-a instituit izolarea la domiliu pentru persoanele care au fost contacți. Nu s-a închis terasa deoarece patronul a adus, cel puţin aşa a declarat alt personal".

Pe de altă parte, cu activitatea paralizată până acum câteva săptămâni, cei cu afaceri se lasă ușor purtați de valul de turiști entuziaști.
Mult prea entuziaști.

Pe plajă, turiştii încearcă să păstreze distanţa. Aceşti tineri din Bucureşti au venit la mare pentru weekend.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în judeţul Constantă erau înregistrate, astăzi, 378 de cazuri confirmate cu coronavirus. Cum va arăta sezonul? Să îi lăsăm pe turiști să tragă concluzia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO