Lacul din inima muntilor unde poti avea o vacanta ca in Grecia. In urma cu 40 de ani nu exista, acum poate deveni statiune

Ultima actualizare: 08-09-2015 06:53

O noua statiune se pregateste sa ia nastere si sa concureze cu cele de pe Valea Prahovei sau cu zona Bran-Moieciu. Se numeste Colibita si este in inima muntilor, pe drumul dintre Bistrita si Vatra Dornei.

A atras in ultimii ani zeci de mii de turisti, motiv pentru care autoritatile s-au gandit in sfarsit sa aduca si niste investitori.

Alexandra Saltan: "In urma cu 40 de ani lacul Colibita nici macar nu exista, ulterior autoritatile l-au creat pentru producerea energiei electrice, insa in acea perioada nu i-au intuit si potentialul turistic. In ultimii ani, insa, frumusetea locului atrage anual zeci de mii de turisti dar si investitori."

De jur imprejur, pe varfuri sunt astazi peste 300 de cabane. Multe dintre ele gazduiesc turisti veniti din toate colturile tarii care au auzit cat de frumos dar mai ales cat de linistitor este locul.

Turist: "Am venit sa vedem si noi minunea dintre munti. In afara de nebunia de la mare si aglomeratie, este cu totul altceva. ".

Turist: "Imi aduce aminte de Grecia si de faptul ca grecii au mare si munte la un loc si asta fascineaza foarte tare, dovada ca si in Romania am gasit si munte si apa la un loc si cu un aer foarte bun."

Autoritatile vor acum sa faca din Colibita o statiune si in acte. Ca sa capete acest statut, au fost depuse deja o serie de documente.

Vasile Laba, primar Bistrita Bargaului: “Am demarat procedurile in ceea ce priveste crearea unui punct de salvamont si a unui centru medical. Exista din cate ne-am informat peste 100 de locuri de cazare acreditate asa ca indeplinim conditiile, apa, canal exista in partea de sus a Colibitei "

Ar mai fi nevoie de reabilitarea drumului si de canalizare in tot satul, lucruri care pot fi facute prin Fonduri Europene.

Turist : "De pe net am aflat de zona aceasta si mi s-a farut foarte frumoasa dupa poze si intr-adevar este, dar are si lipsuri infrastructura, drumul pana aici. "

Vasile Corutiu, proprietar pensiune: "Prioritatea numarul 1 este drumul. Drumurile sunt deja o mare piedica si ne creeaza o mare problema in tot ce inseamna raporturile noastre cu clientii. "

Bani europeni exista in comuna, dar doar in investitii private: sunt 22 de proiecte de pensiuni cu finantare de la Bruxelles.

Tinu Hangan, proprietar restaurant: "Ganditi-va ca toate cabanele din drum, aproximativ 80 % vin si servesc masa la noi, nu avem suprafata de servit masa pentru sute de oameni. "

Oamenii asteapta acum hotararea de Guvern prin care Colibita sa fie declarata statiune.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO