Festival cu muzică, dans și teatru în centrul Brașovului. Reacția unor români din Franța


Ultimul update: Luni 29 Iulie 2019 10:39
Data publicarii: Luni 29 Iulie 2019 09:46
Categorie: Stiri Turism

Dans, muzică, teatru, film și multă veselie. Cu un astfel de meniu au fost întâmpinați turiștii care au ajuns în weekend în centrul istoric al Brașovului.

În cadrul unui festival colorat, străduțele înguste s-au transformat în scenă pentru peşte trei sute de artişti veniți din cinci țări.

Acorduri de chitară, vioară, tobe şi pian - toate au răsunat în centrul istoric al Brasovului şi au adunat o mulţime de curioşi, dornici de distracţie. Aceşti români stabiliţi în Franta de 20 de ani au savurat întregul spectacol cu zâmbetul pe buze.

Femeie: „În ţară, stau 3 luni vara totdeauna. Sunt încântată.”
Reporter: „Ce sentiment vă dă?”
Femeie: „De bonheuer, de fericire."

Bărbat: „Foarte frumos, Brașovul îmi place foarte mult.”
Reporter: „Cum sunt oamenii?”
Bărbat: „Foarte bine, dulci."

Aglomeraţie a fost în toate cele 12 puncte pregătite de organizatorii festivalului. În funcţie de zona aleasă, oaspeţii au intrat în diferite poveşti.

Bărbat: „Relaxare şi altceva în afară de muncă, stres şi probleme. Ne bucurăm de timpul liber după o săptămână încărcată, vreme bună, un suc, plimbare."

Mulţi dintre turişti i-au urmărit pe artişti de la terase. Cei care nu găsit un scaun liber s-au aşezat pe jos, în faţa scenelor. Însă mai toţi s-au răsfăţat cu câte o băutură răcoritoare.

Femeie: „Cu o limonadă cu busuioc, e foarte bună și cu apă minerală. Am şi dansat tango, sunt niște momente foarte deosebite."

Şi îngheţată a fost la mare căutare. Deliciosul desert a fost pregătit chiar sub ochii clienţilor.

Vânzător: „Am mure, vişine, afine, zmeură, căpşuni.”
Reporter: „Cat durează?”
Vânzător: „Două, trei minute. Depinde."

Alin Bogdan Buzescu, organizator: „Am gândit în aşa fel încât să existe un flux care să îmbine cele 5 arte pe care le promovăm, toate să scoată la lumina valoarea sufletului braşoveanului şi a turistului care îşi schimbă viziunea despre lume şi viaţa când vine la Braşov."

Duminică seară, odată cu lăsarea întunericului, cei prezenţi au fost invitaţi la film, în aer liber, la poarta Ecaterinei - care simbolizează intrarea în oraşul vechi. În cele trei zile de festival au fost o sută de evenimente, puse la cale de peste trei sute de artişti veniţi inclusiv din Brazilia şi Statele Unite.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Festival turcesc la Timişoara. Ce nisip se foloseşte de fapt pentru cea mai bună cafea
Vedetele Pro TV, prezente la UNTOLD. Concertele vor fi transmise și online pe ProTV Plus
Festival medieval, la Sighişoara. De ce nu au fost permise concertele rock
VIDEO PROTVPLUS.RO