"E marea de la munte". Statiunea din Bistrita cu plaje artificiale si sporturi nautice la 900 de metri altitudine

Ultima actualizare: 29-07-2015 07:10

Canicula din ultimele zile ii face pe romani sa evadeze din marile orase. In timp ce unii prefera marea, altii cauta racoarea la munte.

Dar exista si o varianta care le imbina pe cele doua - la Colibita, in judetul Bistrita-Nasaud. Aici, turistii pot sta la plaja pe sezlong, sau fac o baie in apa racoroasa, in timp ce admira crestele muntilor. La 900 de metri altitudine, caldura este mai usor de suportat, spun turistii care ajung la Colibita. An de an, zona este plina de turistii fermecati de peisajul care iti taie rasuflarea.

"Iti gasesti linistea”, spune un turist. “Mie imi place mai mult aici decat la mare. Dupa doua saptamani vii incarcat negativ de la mare. Vin aici 2 zile si imi incarc bateriile."

Chiar si romanii plecati in strainatate se intorc cu drag aici in perioada concediului. Proprietarii pensiunilor din Colibita au amenajat chiar si plaje artificiale la marginea lacului. Asa ca turistii pot sta sub umbrele, pe nisip si admira muntii. Singurul lucru care pare sa lipseasca este aglomeratia.

O noapte de cazare costa intre 70 de lei intr-o camera obisnuita, si 100 de euro intr-un bungalow de lux, iar sezlongul este gratuit. "Daca tot e marea de la munte, nu poate fi mare fara nisip fara apa, nisip si soare”, spune proprietarul unei pensiuni “In momentul acesta suntem cu casa inchisa. pana la jumatatea lui septembrie."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO