Gestul jurnalistului britanic Charlie Ottley pentru promovarea turismului în România

12-04-2019 17:05


Acțiune de ecologizare organizată de jurnalistul britanic Charlie Ottley

Charlie Ottley, realizatorul celebrelor documentare despre ţara noastră - Wild Carpathia, stă de mult în România şi este hotărât să devină o gazdă bună pentru turişti.

Revoltat însă de noianul de gunoaie de pe traseele spre munţii Bucegi, jurnalistul britanic a organizat o acțiune de ecologizare la Bran. L-au ajutat iubita sa, româncă, dar şi salvamontişti, elevi din zonă şi inspectori de mediu.

Charlie Ottley stă în România 3 sferturi din an; închiriază locuinţe în diferite colţuri ale ţării, dar în ultima vreme a preferat zona Branului. A observat că străinii care ne vizitează sunt şocaţi de gunoaiele aruncate peste tot în natură.

Charlie Ottley, jurnalist britanic: "Le spun prietenilor lor când ajung acasă că România nu e frumoasă şi rezultatul este că turismul va decădea. Turismul poate deveni cea mai importantă sursa de venit în România şi de asta trebuie să avem grijă de peisajele noastre. Of, nici nu ştiu de unde să mă apuc!"

Britanicul a obţinut ajutorul primăriei din Bran şi a convocat zeci de oameni la acţiunea de ecologizare.

Nici nu e de mirare pentru că în zona nu există niciun fel de containere pentru depozitarea deşeurilor, a remarcat iubita lui Charlie Ottley.

Oana Mihai, organizator: "Bineînţeles, este lipsă de respect a oamenilor faţă de natură, dar ar ajuta şi plasarea a nişte coşuri de gunoi la ieşirea din Parcul Natural, deoarece, după cum aţi observat, pe zona aceasta nu există niciun coş de gunoi".

Responsabilă de amplasarea lor este chiar primăria. Edilul se încurcă însă în explicaţii.

Rareş Rădăcină, primar Bran: "Au fost amplasate pe timpul iernii, numai că acum cu schimbarea anotimpului s-au retras pentru a fi schimbate, a aduce altele".

Reprezentanţii Gărzii de Mediu susţin că au dat câteva amenzi în zonă, dar nu pot fi aici tot timpul, pentru a-i împiedica pe oameni să considere natură, lada lor de gunoi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO