Este zăpadă din plin în stațiunea Păltiniș din județul Sibiu, așa că pârtiile au răsunat de strigăte de veselie în aceste zile.

Iubitorii sporturilor de iarnă au putut intra și în competiție: cel mai apreciat concurs de freestyle pentru schiori și snowboarderi a ajuns la cea de-a zecea ediție.

O mulțime de obstacole și rampe de zăpadă au crescut și mai mult adrenalina de pe pârtie.

Concurenți veniți din toată țara au avut de înfruntat un traseu special amenajat. S-au declarat încântați de concurs, dar şi mai mult de atmosferă și de reîntâlnirea cu prietenii.

Santiago, concurent: „E foarte palpitant, este adrenalina care te face să te dai mai bine. Suntem toți prieteni, dar într-un fel și ne "batem" unul cu celălalt și vedem care câștigă.”

Patric Iluț, concurent: „Vibe-ul aici e forte fain, vin băieți locali, prieteni, cu toții ne înțelegem bine și ne distrăm. Obstacolele sunt foarte bune, sunt mellow și chill, sunt foarte bine făcute. Snowpark-ul e bun.”

Nu doar băieții au avut un cuvânt de spus în această competiție.

Maria, concurentă: „E puțin greu, concurența e mare și băieții se dau foarte bine.”
Reporter: „Cum e sportul ăsta până la urmă?”
Maria: „Mult mai amuzant decât schiul de viteză, din punctul meu de vedere. Mai multă adrenalină.”

Și celelalte pârtii au fost neîncăpătoare. Mii de oameni s-au bucurat din zori până târziu după apus de aerul curat. Imaginaţia nu a avut limite.

Anca, turistă: „Încercăm să le arătăm cât mai multor oameni să încerce și ei, este foarte fain și fun! Dacă încerci, nu ai nimic de pierdut, mai mult decât să-ți rupi ceva.”

Nici pe derdeluș nu a fost răgaz.

Turistă: „Noi de unde venim din zona noastră, nu avem zăpadă și chiar aici e un decor de vis, de ani de zile nu am mai văzut așa decor!”

Administratorii pârtiilor se bucură și ei de ninsorile abundente din ultimele zile. În aceste condiții, sezonul s-ar putea prelungi până în martie.

Marius Roman, reprezentant resort schi: „Pe pârtii condițiile sunt foarte bune de schiat având în vedere că ne-a ajutat și vremea. Stratul de zăpadă e consistent iar ce s-a așternut în ultimele zile a făcut ca totul să fie optim pentru a-ți petrece o zi la munte. E o zăpadă care cu siguranță va rezista și după minivacanță.”

La Păltiniș, pârtiile sunt deschise zilnic, inclusiv după lăsarea întunericului, iar prețurile sunt de extrasezon. Preţul unui skipass de o zi pentru adulţi pleacă de la 85 de lei, iar copii plătesc 70 de lei. Dacă vreți să luați lecții de schi, pentru o oră de instructaj plătiţi 120 de lei. Închirierea unei săniuțe costă 20 de lei.