Cele mai relaxante destinații de vacanță din lume. Locuri unice în care te poți răsfăța

Locuri de relaxare
Shutterstock

Să mergi în vacanță nu înseamnă mereu să te întorci mai obosit decât atunci când ai plecat. Uneori, vizitarea unei noi destinații poate implica pur și simplu răsfățarea cu puțină odihnă și relaxare, în timp ce absorbi cultura locală.

Întregul scop al unei vacanțe este să te deconectezi de la viața de zi cu zi și să te relaxezi. Când vine vorba de reîncărcarea bateriilor, o vacanță în care să te plimbi 15 kilometri pe zi ca să vizitezi toate obiectivele turistice poate să fie exact opusul a ceea ce îți doreai: adică să te relaxezi. Din acest motiv, ți-am pregătit o listă cu cele mai relaxante destinații de vacanță din lume.

Destinațiile cele mai relaxante din lume în Europa

Europa este una dintre acele regiuni în care timpul liber și călătoriile merg cu adevărat mână în mână.

Positano, Italia

Dacă vrei să guști din dolce vita, nu există un loc mai bun decât frumoasa Coasta Amalfi din Italia. Golfurile idilice mediteraneene, satele de pescari pitorești și un ritm relaxat al vieții sunt ideale pentru a te relaxa.

Citește și
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

Locuri de relaxare

Insula Skye, Scoția

Pentru o evadare completă din realitate, puține locuri sunt mai senine decât insulele izolate ale Scoției. Insula Skye este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe coasta de vest a țării și perfectă pentru fanii marelui aer liber.

Regiunea viticolă Goriska Brda, Slovenia

Dacă ideea ta de vacanță relaxantă este una plină de multă gastronomie gourmet, îndreaptă-te spre Slovenia. Luxoasa regiune viticolă Goriska Brda a țării se află între strălucitoarea Marea Adriatică și vârfurile înalte ale Alpilor de Sud.

Locuri de relaxare

Lindau, Germania

Dacă muzica tare și mulțimile aglomerate ale Oktoberfestului din München nu sunt chiar pe placul tău, planifică o vacanță în Lindau, Bavaria. Situat pe malurile Lacului Constance din sudul Bavariei, este o adevărată comoară ascunsă, oferind o mulțime de atracții frumoase în aer liber.Bretania, Franța

Dacă vrei să experimentezi o altă față a Franței, Bretania ar trebui să fie în fruntea listei tale de călătorii. Orașele sale delicioase, împreună cu coasta sa epică, fac o combinație ideală. Aici, cultura celtică este vie și bine, în mijlocul peisajelor stâncoase, a drumurilor înguste și sinuoase și a peisajelor rurale verzi și luxuriante. E un loc ideal în care să te relaxezi și e recomandat să îți lași telefonul pe silențios ca să te poți bucura de tot ce are de oferit această zonă.

Destinații pentru confort în Asia

Asia este grozavă pentru a te relaxa. Ia-ți o cazare luxoasă sau mergi la un resort unde poți uita de toate grijile de acasă.

Maldive - sudul Asiei

Există un motiv pentru care Premiile World Spa au desemnat Maldivele drept cea mai bună destinație de spa din lume: când vine vorba de răsfăț, această țară este în top. Maldivele găzduiesc sute de insule tropicale, fiecare mai spectaculoasă decât cealaltă.

Locuri de relaxare

Phuket, Thailanda

Phuket este cu ușurință una dintre cele mai populare destinații din Thailanda, atrăgând o mulțime de vizitatori cu plajele sale strălucitoare și atmosfera relaxată. Dar asta nu înseamnă că nu este și una dintre cele mai relaxante destinații de vacanță de vizitat.

Langkawi, Malaezia

Iubitorii de natură pot obține ceea ce le place în arhipelagul Langkawi din Malaezia, o destinație cunoscută pentru stâncile sale de calcar uimitoare, vegetația luxuriantă și formațiunile geologice naturale uluitoare.

Ubud, Bali

Scriitoarea Elizabeth Gilbert a ales Bali în Indonezia pentru a-și încheia celebrul său călătorie „Mănâncă, roagă-te, iubește”. Așa că poți înțelege de ce e un loc în care timpul se oprește și te poți reconecta cu tine însuți.

Galle, Sri Lanka

Orașul Galle de pe coasta de sud-vest a Sri Lankăi este perfect pentru călătorul care caută un pic de lux și relaxare.

Nha Trang, Vietnam

Nha Trang are o personalitate împărțită. Pe de o parte, este unul dintre cele mai animate și celebrate orașe de distracție din Vietnam. Dar, pe de altă parte, farmecurile sale ascunse, plajele atrăgătoare și proximitatea de destinații fascinante precum Hội An și Ho Chi Minh City îl fac un loc neașteptat pentru o vacanță relaxantă.

Lakshadweep, India

Plaje cu palmieri luxurianți, recife de corali abundente și litorale cu nisip alb strălucitor sunt caracteristicile Insulelor Lakshadweep - un colț de paradis îndepărtat, împrăștiat la vest de coasta Keralană din India.

Destinații de neratat în America Centrală și de Sud

Dacă ai visat vreodată să-ți faci bagajele și să pleci către o destinație nouă unde să te relaxezi și să uiți de tot, aceste destinații de neuitat din America Centrală și de Sud trebuie să fie în topul listei tale.

Argentina Patagonia

Argentina Patagonia este o adevărată bucurie pentru toți călătorii, nu doar pentru cei cu o pasiune pentru aventură. De la fauna diversă până la măreții Munți Andes și impresionanții ghețari, această regiune demonstrează frumusețea Mamei Naturi în cea mai pură formă.

Chiar și cei mai amatori fotografi vor aprecia paleta de culori incredibile pe care o regăsesc aici. Printre locurile de neratat pentru cei care vin pentru prima dată se numără Districtul Lacului Argentinian, Muntele Fitz Roy și Ghețarul Perito Moreno, situat la 80 de kilometri vest de orașul de poartă El Calafate.

Chilean Patagonia

Chilean Patagonia oferă unele dintre cele mai incredibile peisaje din America de Sud. Arhipelagul Tierra del Fuego este o destinație de neuitat aici.

Aceste insule găzduiesc locuri legendare precum Capul Horn - cel mai sudic punct al Americii de Sud care necesită ani de experiență pentru a fi navigat expert - precum și capitala Porvenir, un mic așezământ cunoscut pentru casele sale victoriene fermecătoare și împrejurimile pitorești.

Călătorii pot vizita, de asemenea, Insula Magdalena plină de pinguini, pot zări balenele cu cocoașă hrănindu-se în Parcul Marino Francisco Coloane sau pot face drumeții prin Parcul Național Torres del Paine, un loc atât de remarcabil încât a obținut un loc separat în acest clasament.

Locuri de relaxare

Insulele Galapagos

Insulele Galapagos sunt cunoscute mai ales pentru creaturile lor colorate, de la țestoasele uriașe până la albatroși cu picioare albastre și pinguini.

Insulele sunt, de asemenea, celebre pentru contribuția lor la dezvoltarea teoriei selecției naturale de către Charles Darwin.

Astăzi, animalele încă domină (din cele peste 120 de insule, insulițe și stânci care alcătuiesc arhipelagul Galapagos, doar patru sunt locuite de oameni).

Costa Rica

Costa Rica este un tărâm natural minunat. Țara tropicală are vulcani de escaladat și păduri tropicale dese de traversat pe jos sau cu tiroliana. În plus, se mândrește cu o cultură relaxată.

Cei care caută relaxarea pot adopta stilul de viață "pura vida" și se pot relaxa pe plajele din Guanacaste sau de-a lungul kilometrilor întregi de coastă ale Peninsulei Nicoya.

Nicio vizită nu ar fi completă fără să te plimbi în jurul San José-ului istoric și să încerci deliciile tradiționale cum ar fi picadillo de chicasquil, un fel de mâncare asemănător cu o tocăniță făcută din spanac.

Și pentru a te răsfăța în vacanță, ia în considerare să te cazezi la unul dintre resorturile all-inclusive din Costa Rica.

Locuri de relaxare

Cartagena

Arhitectura colonială colorată și plajele uimitoare se întâlnesc în acest oraș vibrant din Columbia, de pe coasta Caraibelor.

Zona populară a orașului vechi, care este un sit al patrimoniului mondial UNESCO, prezintă structuri care datează din secolul al XVI-lea, inclusiv un traseu de ziduri care au ajutat la respingerea atacurilor navale timp de secole.

Astăzi, zidurile oferă puncte excelente de observare pentru a contempla orașul și marea. Insulele Rosario din apropiere, cu plajele și recifurile lor de corali foarte apreciate, oferă vederi la fel de impresionante.

Africa - locul perfect în care te poți relaxa

Există o abundență de locuri superbe în Africa pentru cei care caută pur și simplu să se relaxeze. De la țărmurile vaste, sanctuarele împădurite adânci până la câmpiile deschise vaste ale savanei, poți să te aștepți să găsești unele dintre cele mai bune locuri pentru a scăpa de realitate.

Tanzania

Parcul Național Serengeti este scena celebrei Migrații a Gnu-urilor din Africa, dar Tanzania este și o țară a felinelor mari, turmelor masive de elefanți și pădurilor pline de cimpanzei.

Și, cu Zanzibar și insulele sale din Oceanul Indian precum Pemba și Mnemba la îndemână, este destinația perfectă pentru o vacanță relaxantă.

Locuri de relaxare

Namibia

Această țară prietenoasă și ușor de călătorit are o excelentă observație a faunei sălbatice în Parcul Național Etosha, dar cea mai bună destinație de trebuie să fie Deșertul Namib.

În timpul sezonului uscat al Namibiei, între iunie și octombrie, Namibul este o țară fascinantă de o frumusețe mută, primordială, și ceruri nocturne pline de stele.

O vizită la faimoasele dune Sossusvlei - care se înalță la sute de metri deasupra ta - este o activitate obligatorie.

Poți urca pe o dună pentru a saluta răsăritul soarelui sau poți face o plimbare cu balonul cu aer cald pentru o vedere de sus. De asemenea, vei explora deșertul cu ghizi locali experți, în căutare de faună unică într-un mediu surprinzător de bogat și divers.

Seychelles

Plaje idilice, apă caldă și limpede și un masaj bun - asta este Seychelles. O dispersie de insule în Oceanul Indian - unele mari, altele nu mult mai mari decât un cartier - Seychelles are o reputație bine meritată pentru romantism și se bucură de vremea ecuatorială.

Locuri de relaxare

Activitățile la care te poți aștepta includ aproape orice sporturi nautice poți să-ți imaginezi, dar există și drumeții și ciclism montan.

În ceea ce privește cazarea, nu există un loc mai bun decât insula privată North. Această bucățică de granit acoperită de junglă este destinația preferată pentru o vacanță perfectă.

Vila vine cu piscină proprie și un lounge care poate fi transformat într-un cinematograf privat.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
Citește și...
Papa Francisc, despre pericolele supraturismului: „Veneția ar putea să înceteze să mai existe”
Papa Francisc, despre pericolele supraturismului: „Veneția ar putea să înceteze să mai existe”

Papa Francisc a tars un semnal de alarmăm, duminică, la Veneţia, cu privire la impactul supraturismului asupra mediului înconjurător, în timpul unei slujbe oficiate în faţa a peste 10.000 de credincioşi în Piaţa San Marco.

 

O insulă de vis din Europa a devenit „un dormitor pentru turişti”. Localnicii sunt disperați
O insulă de vis din Europa a devenit „un dormitor pentru turişti”. Localnicii sunt disperați

Localnicii din faimoasa insulă italiană Capri, din Marea Mediterană, se revoltă din cauza fluxului tot mai mare de turiști.

Cele mai grave greșeli pe care le fac turiștii cazați la hotel
Cele mai grave greșeli pe care le fac turiștii cazați la hotel

Un angajat al industriei hoteliere a dezvăluit care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac turiștii în momentul în care ajung la hotel.

 

Recomandări
Bilanț dezastruos pentru Rusia. Oficialii britanici estimează că 450.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți în Ucraina
Bilanț dezastruos pentru Rusia. Oficialii britanici estimează că 450.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți în Ucraina

Marea Britanie estimează că 450.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți și peste 10.000 de vehicule blindate rusești au fost distruse în războiul din Ucraina, până acum.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu:
Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu: "S-a terminat cu poveştile"

Gabriela Firea și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Ea a fost însoțită la sediul Biroului Electoral Municipal (BEM) de mai mulți lideri PSD, în frunte cu președintele partidului, Marcel Ciolacu.