Cat de sigura este vacanta ta. Harta destinatiilor cu cel mai mare risc de atentate teroriste

28-06-2015 14:39


turisti - getty

Spania se numara printre destinatiile de vacanta cu risc mare de atentate teroriste. Jurnalistii de la express.co.uk au publicat o harta cu zonele care prezinta cel mai mare risc din Europa.
 

Coasta mediteraneana are numeroase zone periculoase, care sunt frecvent vizitate de turisti care provin atat din Europa, cat si din Africa, arata sursa citata.

Sambata, Ministerul de Externe a ridicat nivelul de alerta pentru Tunisia, sfatuind oamenii sa nu calatoreasca in regiunile sudice si vestice, in urma atacului terorist soldat cu 37 de morti, pe plaja din Sousse.

Franta, care a fost si ea vizata de o decapitare inspirata de practicile Statului Islamic, are deja un nivel ridicat de alerta terorista inca de acum 6 luni, de la atacul asupra redactiei publicatiei Charlie Hebdo.

La inceputul lunii, Spania, care este vizitata in fiecare an de zeci de milioane de turisti, pentru destinatiile insorite cum ar fi Ibiza, Mallorca, Barcelona sau Costa Del Sol. Toate aceste regiuni au fost incadrate de Guvernul Britanic intr-o lista de destinatii cu risc ridicat de atentate.

Nivelul de alerta antiterorista a fost ridicat in urma cu doua zile in Spania, de la 'patru' la 'cinci', a anuntat ministrul de interne spaniol Jorge Fernandez Diaz, dupa valul de atentate care a avut loc vineri in Franta, Tunisia, Kuweit si Somalia.

"In mod provizoriu, a fost decisa activarea nivelului patru din cinci, un nivel crescut", a declarat Jorge Fernandez Diaz, evocand 'proximitatea' locurilor in care au fost comise aceste atentate si a aniversarii de la proclamarea califatului de catre gruparea Statul Islamic.

Decizia a fost luata, de asemenea, tinand cont de informatiile detinute de serviciile specializate, informatii pe care ministrul spaniol nu a dorit sa le detalieze.

De asemenea, pe harta regiunilor cu risc mare de atentate se numara si Grecia, Italia sau Maroc. La extrema cealalta, un risc scazut de atacuri a fost identificat in Croatia, Bulgaria sau Portugalia.

Sursa: Express

VIDEO PROTVPLUS.RO