Atmosferă magică la Carnavalul de la Veneția. Una dintre tradiții, încălcată anul acesta


Ultimul update: Luni 25 Februarie 2019 20:02
Data publicarii: Luni 25 Februarie 2019 09:22
Categorie: Stiri Turism

Mii de turişti au urmărit fermecaţi, duminică, faimosul "Zbor al Îngerilor", care a dat oficial startul Carnavalului de la Veneţia.

Ediţia din acest an are ca temă Luna, un omagiu adus celor 50 de ani de când omul a păşit pe satelitul natural al pământului.

Carnavalul, care face trecerea de la iarnă la primăvară, se va încheia pe 5 martie, când începe postul Paştelui Catolic.

Pentru prima dată în istoria multiseculară a festivalului de la Veneția, nu unul, ci doi îngeri au coborât lin din turnul bazilicii San Marco. Purtând costume viu colorate și câte o pereche de aripi uriașe, Erika și Micol au împărțit bezele și au aruncat confetti, în timp ce mii de gură-casă imortalizau momentul cu telefoanele ori priveau vrăjiți coborârea lină.

"Formidabil! Să fii acum în piața San Marco e grozav!"

Erika a fost aleasă dintre cele "12 Marii" de anul trecut, așa cum cere tradiția.

"Este splendid. Nu mi-aș fi putut dori mai mult de atât. Mi-am văzut de sus orașul, piața, bazilica Santa Maria della Salute. Este minunat, încă sunt emoționată, îmi bate inima nebunește."

Micol, care suferă de o maladie incurabilă, a scris primarului cerând să fie inclus în ceremonie un "înger luptător", în numele tuturor bolnavilor.

În ajun, turiştii urmăriseră paradă "celor 12 Marii", ce recreează momentul în care, în 1039, 12 viitoare mirese au fost răpite de piraţi şi eliberate de vitejii veneţienii. A urmat o procesiune a costumelor de epoca și a mânuitorilor de steaguri.

"Carnavalul e ceva special pentru mine, m-am născut aici. În alte orașe nu găsești o asemenea atmosferă, este un eveniment unic, numai al Veneției."

"Venim prima oară la carnaval și ne distrăm, ne-am luat măști și mantii și am colindat pe străduțe."

Până pe 5 martie, Cetatea Dogilor va găzdui parade acvatice, baluri mascate, expoziţii şi concerte. În fiecare seară sunt programate baluri în palate și săli de spectacole. Biletele la petrecerile organizate în reședințele aristocratice de pe Canal Grande pot costă sute și chiar mii de euro. Să nu mai vorbim despre recepțiile exclusiviste, unde se intră doar pe baza de invitație, și unde poți avea surpriză să descoperi, sub masca de alături, o vedetă de la Hollywood.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Ritual reînviat de turişti, în Veneţia. De ce poartă măşti în această perioadă
A început faimosul Carnaval de la Veneția. Imagini spectaculoase, ca în filme
Turiştii vor plăti o taxă pentru a vizita Veneţia dacă nu rămân peste noapte în oraş
FULLSCREEN
Atmosferă magică la Carnavalul de la Veneția. Una dintre tradiții, încălcată anul acesta
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO