Aglomeratie pe DN1. Turistii care se afla deja in vacanta de Revelion, blocati in coloana pentru a ajunge la munte

Ultima actualizare: 02-01-2015 08:29

Oamenii fericiti care nu lucreaza in aceste zile au intrat in vacanta de Revelion. Si nu le-a pasat ca s-au trezit in aglomeratia de pe DN1.

Stiau ca la finalul calatoriei vor ajunge la munte si vor porni cu skiurile ori sania la partiile pline cu zapada bine tasata. 90 la suta din locurile de cazare de la munte sunt ocupate.

Drumul turistilor spre locurile in care vor petrece Anul Nou, pe Valea Prahovei, s-a oprit brusc in dreptul localitatilor Comarnic, Sinaia si Busteni. Aici nu exista sosele ocolitoare, iar soferii n-au incotro si trebuie sa astepte in coloana.

Reporter: Cum se circula?

Sofer: Greu, foarte greu, cumplit.

Reporter: Ati plecat mai devreme de acasa cu gandul sa scapati de coloane?

Sofer: Da. Si n-am scapat.

Turistii s-au consolat insa cu gandul ca ii asteapta zile pline de distractie. Spre deosebire de Craciun, Revelionul vine cu zapada mare. Gradul de ocupare a ajuns la 90 la suta, iar multe rezervari s-au facut in ultimele zile, cand turistii au auzit ca a nins. Si s-au convins ca zapada e perfecta de cum au ajuns.

Vremea superba si cerul senin au tinut cu cei care au vrut sa incerce un sport nou cum este parapanta pe zapada. Hotelierii se straduiesc zilele acestea sa-i distreze cat mai bine pe turisti. Sejururile includ 4 sau 5 nopti de cazare cu mese festive si acces gratuit la piscina, spa sau loc de joaca pentru copii.

"Aseara am avut petrecere Romeo si Julieta, mancare cu specific italian si petrecere tot in stilul asta. Astazi seara avem Gatsby, maine avem petrecere surpriza, gala dinner de Revelion, pe intai petrecem romaneste si o tinem tot asa", a spus Daciana Pintilie, reprezentanta unui hotel.

In medie, o persoana plateste 1200 de lei pe sejur la un hotel de 3 stele si 1600 de lei la 4 stele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO