Tour-bus de Bucuresti. Turistii se pot plimba prin Capitala ca prin Londra. Cat costa un abonament

27-07-2011 17:08


Bucurestiul incearca din nou sa intre in randul oraselor civilizate, care pun accentul pe turism, lansand in circulatie patru autobuze supraetajate. Aceste autovehicule vor efectua curse speciale pe o ruta care traverseaza principalele puncte de interes.

Cele patru autobuze speciale circula in Bucuresti de azi si sunt inscriptionate cu insemnele brandului national de turism.

Cred in succesul proiectului si sper ca aceste circuite sa sporeasca atractivitatea Capitalei noastre, iar Bucurestiul sa-si recastige locul pe care il merita in randul celor mai vizitate capitale europene”, a declarat ministrul Elena Udrea, intr-un comunicat de presa.

Linia turistica va functiona zilnic, intre orele 10.00-22.00, pe traseul Piata Presei Libere, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, soseaua Kiseleff, Piata Presei Libere.

Obiectivele turistice aflate de-a lungul acestui traseu sunt: Casa Presei Libere, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Tarifele de transport pentru aceasta linie, stabilite pe categorii de varsta, sunt de: 25 RON/bilet pentru adulti si 10 RON/bilet pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani.

Copiii cu varsta de pana la 7 ani, insotiti de adulti, vor beneficia de transport gratuit. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si se poate procura din autobuzele turistice.

VIDEO PROTVPLUS.RO