Urmarile retrocedarilor ilegale: fostul sef al Directiei de Patrimoniu Timisoara si alti doi functionari, trimisi in judecata

24-01-2014 12:14


cladire retrocedata ilegal

 Nicusor Miut, fostul director al Directiei de Patrimoniu din cadrul Primariei Timisoara, sefa Serviciului de Administrare Spatii si un inspector al acestui serviciu vor fi trimisi in judecata in dosarul in care sunt cercetati pentru retrocedarea ilegala a unui imobil.

 Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara ii vor trimite in judecata pe cei trei pentru abuz in serviciu in forma calificata.

In luna octombrie a anului 2013, politistii de la investigatii criminale au dispus inceperea urmaririi penale fata de cinci persoane, actuali si fosti angajati ai Primariei Timisoara, pentru abuz in serviciu in forma calificata. In cursul anului 2004, suspectii, in calitate de membri ai comisiei de restituire a unui imobil din Timisoara (situat pe strada Mihai Viteazu nr.17), ar fi restituit si corpul B al cladirii respective, desi acesta nu fusese dobandit de proprietar printr-o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In urma cercetarilor, procurorii au decis trimiterea in judecata a celor trei suspecti care, prin abuz in serviciu in forma calificata, au adus statului un prejudiciu de 91.000 de euro.

Totodata, prin ordonanta procurorului, politistii au pus sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale suspectilor.

Cinci actuali si fosti angajati ai Primariei Timisoara, cercetati pentru o retrocedare ilegala

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO