Treziti de cutremur.Un seism de 3,1 grade pe scara Richter produs la Chisoda s-a simtit la Timisoara

Dată publicare: 07-01-2012 11:42
Dată actualizare: 28-09-2012 05:23


cutremur

Un zgomot asemanator celui produs de trecerea unui camion greu i-a trezit astazi pe multi dintre timisoreni. Cauza acestuia a fost un cutremur inregistrat la ora 7:43.

Cutremurul cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter a avut epicentrul la o adancime de sapte kilometri, pe raza localitatii timisene Chisoda. „A fost simtit in zona epicentrala cu o intensitate de doua grade pe scara Mercalli. La asemenea magnitudine si intensitate, oamenii il simt ca si cum ar fi trecut un camion greu in apropiere”, a explicat Dan Rau, directorul Observatorului Seismologic din Timisoara. Potrivit acestuia, in Banat au loc des astfel de seisme, dar in zone nelocuite, astfel ca oamenii nu le sesizeaza.

„O replica foarte slaba a seismului, de 1,7 grade pe scara Richter, a avut loc la ora 8:55, la o adancime de 11 kilometri, in Chisoda”, a mai explicat Dan Rau. Acesta a mai spus ca seismul din judetul Timis nu a avut nicio legatura cu cutremurul din Serbia.

„In Banat nu sunt motive de ingrijorare. Banatul nu va putea niciodata sa genereze un seism distrugator, natura solului nu permite acumulari de energii foarte mari”, a incheiat Dan Rau.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO