Steliano Filip se intoarce acasa: „Merg la meciurile lui Poli de cand aveam cinci ani”

Ultima actualizare: 15-04-2012 17:02
steliano filip

Fotbaliştii de 17 ani Steliano Filip şi Alin Roman sunt foarte aproape să semneze cu Poli Timişoara. Cei doi au fost campionii României la juniori cu LPS Banatul şi au jucat pentru naţionala de juniori Under 17 la campionatul european din Serbia.

 

Colaborarea între Poli Timişoara şi LPS Banatul a fost aproape inexistentă în ultimii ani, dovadă faptul că foarte puţini fotbalişti crescuţi de liceul cu program sportiv au ajuns în curtea alb-violeţilor. Relaţiile tind să se îmbunătăţească însă, conform lui Gheorghe Chivorchian, care a anunţat că vrea să îi aducă la Poli pe Alin Roman şi Steliano Filip.

Cei doi au fost împrumutaţi în turul acestui sezon la FC Baia Mare, dar din primăvară ar putea juca la Poli.„Intenţia noastră e să readucem aceşti copii acasă, pentru că sunt copiii Timişoarei, copiii Banatului şi dacă vrem să dăm forţă acestei echipe, trebuie să te uiţi la ce ai la tine în casă”, a spus Gheorghe Chivorchian.
Directorul liceului, Marius Cociu, a declarat că este dispus să îi dea pe cei doi la Poli, însă discuţia trebuie purtată şi cu Dan Pitpaiac, finanţatorul clubului Avicola Buziaş. Cei doi jucători se află în coproprietatea celor două grupări, LPS Banatul şi clubul patronat de Pitpaiac. „Există disponibilitate din partea noastră, însă discuţia trebuie purtată în trei. Deocamdată, cei de la Poli nu ne-au contactat”, a spus Marius Cociu.

Juniorii, încântaţi de ofertă

Cei doi fotbalişti, născuţi în 1994, au mai fost doriţi de Poli în vară, dar au fost trimişi la Baia Mare, unde aveau mai mari şanse să fie titulari.
Alin Roman este mijlocaş central şi a devenit cel mai tânăr marcator din liga secundă, după ce le-a dat două goluri celor de la FC Olt, în această toamnă.
„Sunt născut în Timişoara şi mi-aş dori să joc la Poli, pentru că este un club cu tradiţie, care se bate la promovare. Poli are un public minunat si cred că oricare jucător şi-ar dori să joace pentru Poli”, a spus Roman.
Steliano Filip este mijlocaş de bandă. A evoluat până acum atât pe dreapta, cât şi pe stânga şi ar putea fi înlocuitorul lui Alex Curtean, pe care Poli vrea să îl vândă în această iarnă.
„Ar fi un pas înainte să joc la Poli, pentru că se bate la promovare. Eu sunt născut la Buzău, dar de la două luni sunt în Timişoara. Merg la meciurile lui Poli de la cinci ani. Mă ducea tata. Poli pentru mine înseamnă unul dintre cele mai frumoase cluburi din România”, a declarat Filip. Acesta a spus „pas” alb-violeţilor în urmă cu şase luni. Iată şi explicaţia: „Domnul Chivorchian a vorbit cu patronul nostru, care m-a întrebatdacă vreau să merg la Poli. Eu nu am vrut atunci, pentru că nu mai jucasem la seniori, iar Poli nu le dădea prea multă încrede tinerilor. Acum, am acumulat şi eu experienţă la Baia Mare şi cred că va fi diferit”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO