Solutie pentru spatiile pentru care Spitalul de Copii plateste chirie: un nou corp de cladire

19-01-2012 14:14


Copii in spital - COVER

Managerul Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara a anuntat ca va demara o campanie de strangere de fonduri, pentru construirea unui nou corp al institutiei.

“Spitalul de Copii este printre cele mai mari spitale din Romania, si cel mai mare din Vestul tarii. Louis Turcanu are 900 de angajati si 500 de paturi. Dupa cum se stie, spitalul este unul pavilionar, are mai multe sectii in diferite cladiri. Acum ne confruntam cu probleme imobiliare, pentru ca unele cladiri sunt retrocedate si avem somatie de evacuare, iar la altele platim chirie”, a spus Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii Louis Turcanu.

Potrivit acestuia, Sectia de Pneumologie si Fiziologie este retrocedata si exista o somatie de evacuare pentru ea. Cladirea unde se afla sectia de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica va fi de asemenea retrocedata integral fostului proprietar. Sectia de Prematuri apartine Consiliului Judetean Timis, in concluzie nici ea nu apartine spitalului.

Campania va incepe in luna martie a acestui an, sub sloganul “Da un leu pentru copilul tau”. Scopul ei il reprezinta ridicarea unui nou corp de spital, unde se vor muta 7 sectii care in prezent se afla in cladiri retrocedate sau pentru care se plateste chirie.

Constructia noului corp se va face in spatele Clinicii de Pediatrie, la fostul sediu Comtim, unde exista deja o fundatie de beton care era destinata unei noi sectii de Chirurgie Pediatrica.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO