Sechestru pe casa unui rrom din Timisoara, zis Diamant, cercetat intr-un dosar de trafic de persoane

27-02-2013 14:39


sechestru casa

 Procurorii DIICOT au pus sechestru pe casa unui tigan din Timisoara pe nume Trifu Novacovici, zis si Diamant. Barbatul este cercetat intr-un dosar de trafic de persoane, fiind suspectat ca ducea oameni la munca in Germania, pe care ii exploata.

 Povestea a ajuns sub atentia procurorilor DIICOT dupa ce, mai multe persoane care s-au intors din Germania, au depus plangere impotriva rromului. Ei au declarat ca erau batuti si maltratati daca nu ascultau ordinele lui Diamant.

Potrivit anchetatorilor, Trifu Novacovici ii forta pe oameni sa comita ilegalitati la o firma de intermedieri auto pe care o detine.

“Angajatii” lui erau pusi sa imparta flyere in care se aratau interesati de cumpararea de masini. Cand erau sunati de cei care erau interesati sa-si vanda masinile, oamenii le cereau autoturismele sub pretextul ca vor sa faca o proba. In timpul “probei” ei provocau cate o avarie masinilor, iar apoi se intorceau la vanzatori si reprosau ca au vrut sa le vanda o masina defecta.
De aici, “angajatii” lui Diamant treceau la amenintari spunand ca vor declara totul autoritatilor. Astfel, ajungeau sa-I faca pe proprietari sa le vanda autovehiculele si la jumatate de pret.

La momentul sechestrului, Trifu Novacovici nu se afla in locuinta, intrucat momentan este plecat in Germania. Vila rromului se afla pe Bulevardul Mihai Viteazul, langa Casa Muhle.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO