Salam alterat, descoperit de inspectorii OPC in mai multe supermarket-uri din Timis. Se fac controale in toata tara

Ultima actualizare: 24-02-2014 07:06
Salam

 Se pare ca totul a iesit la iveala dupa ce, un consumator din Timis a reclamat la OPC faptul ca a cumparat o marca de salam care prezenta semne de alterare. La verificari, s-a constatat ca ambalajul nu era vidat corespunzator. 

Imediat, inspectorii autoritatii pentru protectia consumatorului au extins controalele in toate hipermarketurile din tara. Peste opt tone de mezeluri cu probleme au fost retrase de la raft si din depozitul unei firme de ambalare din Brasov.

In mai multe unitati ale unui lant de hipermarketuri, inspectorii au descoperit la vanzare salam expirat. 

Inspectorii OPC au descoperit la Brasov un depozit in care erau patru tone de salam feliat si capete de salam reetichetate, toate importate din Germania. Pentru aceste produse, termenul de valabilitate era prelungit cu doua luni. 

In sipermarket-urile Timisoara s-au mai gasit peste o suta de kilograme de salam cu probleme. 

Mihaela Ignat, comisar sef adjunct CJPC Timis: "Mai multi capeti de salam ambalati si vidati prezentau diferente de culoare, diferente de produs ceea ce ne duce cu gandul ca nu poate corespunde aceluiasi lot si nu are caracteristicile scrise si declarate, inclusiv termenul de valabilitate care sa corespunda la aceste produse". 

Pana acum autoritatile au dat amenzi de peste o suta de mii de lei.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO