80 de kilograme de carne au fost confiscate de politisti in urma unor controale la 16 firme

22-05-2013 12:55


lazi carne

 16 societati comerciale din Timis care comercializeaza carne sunt controlate de politisti

UPDATE ora 18:00  In urma controalelor, oamenii legii au aplicat sanctiuni in valoare totala de 23.100 de lei pentru pentru nerespectarea conditiilor legale de depozitare a produselor si neintocmirea documentelor de evidenta contabila a marfurilor aflate pe stoc.

Politistii au indisponibilizat peste 80 de kg de carne si produse din carne neetichetate corespunzator sau cu termen de valabilitate expirat.

A fost confiscata suma de 16.000 de lei, care reprezinta veniturile realizate de catre o societate comerciala care a functionat in perioada in care activitatea ii era suspendata.
________________________________________________

Politistii de la investigarea fraudelor, impreuna cu reprezentanti ai Garzii Financiare si ai Directiei Sanitar Veterinare controleaza la 13 firme care comercializeaza carne si produse din carne. Actiunea vizeaza combaterea evaziunii fiscale.

Controalele au inceput de la ora 11:30. 13 firme care se ocupa cu comercializarea produselor din carne sunt luate la puricat de echipe mixte formate din politisti, comisari de la Garda Financiara si inspectori sanitar-veterinari.

Actiunea are loc pentru identificarea firmelor care se aprovizioneaza cu marfa de la abatoare neautorizate sau nu o inregistreaza in evidentele contabile, veniturile obtinute fiind astfel insusite de catre administratorii firmelor. Oamenii legii vor avea in vizor si conditiile sanitar-veterinare in care se depoziteaza marfa.

La aceasta ora, controalele sunt in desfasurare.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO