Protest la "coada vacii" al studentilor: tinerii, nemultumiti de finantarea slaba a invatamantului


Ultimul update: Duminica 11 August 2013 02:41
Data publicarii: Joi 08 August 2013 09:25
Categorie: Timiș

Sute de studenti din toata tara au invadat miercuri seara Piata Unirii din Timisoara. Acestia, impreuna cu doua vacute, s-au plimbat pe strazile din centrul orasului si au scandat impotriva guvernantilor.

Tinerii, reprezentanti ai organizatiilor studentesti din intreaga tara si-au exprimat nemultumirea in strada, fata de finantarea necorespunzatoare a educatiei. Acestia au tras un semnal de alarma pentru ca, spun ei, "educatia din Romania este la coada vacii".

Astfel ei au purtat pe brate o vacuta din plastic si au scandat mai tare ca o galerie a unei echipe de fotbal. Pentru ca manifestul sa fie complet, ei au adus chiar si o vacuta adevarata, insa aceasta a fost plimbata intr-o remorca pe stradutele laturalnice.

"Inarmati" cu cele doua vacute, pancarte  si mai multe lozinci, precum "Educatia salveaza natia", "Ne-au mintit toti guvernantii, am ajuns la coada vacii" sau "6% vrem", tinerii au protestat impotriva finantarii scazute a educatiei din Romania. Desi Guvernul a promis in mai multe randuri ca va aloca 6% din PIB educatiei, acest lucru nu s-a intamplat.

De asemenea, printre nemultumirile studentilor s-au mai numarat cresterea taxelor de studiu si camin, iar bursele sociale sunt de trei ori mai mici decat prevede legea. De asemenea, potrivit unui studiu realizat de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, jumatate dintre studenti abandoneaza facultatea.

Protestul s-a incheiat cu un alt mesaj catre Guvern: in cazul in care ministrii nu le asculta doleantele, manifestatiile de acest gen se vor inmulti.
 

Protest radical al suporterilor din Giulesti. Fanii Rapidului au intrat in greva foamei
Ortacii de la Mina Lonea, amendati pentru ca au protestat. Cum este justificata sanctiunea
VIDEO PROTVPLUS.RO