Pompierii timiseni le sar in ajutor sarbilor! Mai multe echipaje au plecat spre Serbia, cu motopompe, barci si autocamioane

20-05-2014 12:03


ISU Timis, ajutor Serbia

 Autoritatile locale din Banat s-au mobilizat pentru a da o mana de ajutor vecinilor sarbi, care se confrunta de cateva zile cu inundatii catastrofale. In Serbia, aproape 20.000 de persoane au fost nevoite sa isi paraseasca locuintele in urma inundatiilor.

 Impresionati de drama prin care trec mii de familii, romanii din Vestul tarii s-au mobilizat inca de la inceputul saptamanii sa stranga ajutoare pentru vecinii din Serbia. La bisericile ortodoxe sarbe, cat si la Liceul Emanuil Ungureanu se strang ajutoare pentru sinistrati, iar Primaria decide astazi daca trimite 100.000 de lei pentru autoritatile sarbe.

In ajutorul celor greu incercati de soarta au sarit si pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din Timis. Mai multe echipaje de pompieri au plecat marti spre Serbia, cu utilaje speciale, ca sa dea o mana de ajutor autoritatilor din tara vecina.

Mai exact, ISU Timis a trimis un convoi de trei autocamioane de transport persoane, motopompe de mare capacitate, precum si barci. Toate acestea sunt insotite de mai multe cadre militare ale ISU, care vor acorda asistenta autoritatilor sarbe.

Si reprezentantii de la Directia Apelor Banat au sarit in ajutorul vecinilor sarbi si le-au trimis 70.000 de saci de rafie.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO