Poli, tinuta in viata pana la finalul sezonului! Iancu: „La anul vom fi in Liga a II-a sau a III-a”

30-04-2012 11:26


Alex Popovici

Chiar dacă Marian Iancu a susţinut în ultimele luni că nu va mai face nicio investiţie în fotbal, patronul clubului timişorean s-a răzgândit. După finalul acestui campionat, o va susţine pe Poli, însă doar ca sponsor.

Actualul patron al lui Poli Timişoara a anunţat că va avea „o nouă intervenţie personală cu lichidităţi, pentru a asigura necesarul participării până la final” în această ediţie de campionat a ligii secunde.

O mare parte din banii care o vor ţine pe Poli în viaţă vor veni de la Rapid, club care îl va cumpăra pe Stefan Nikolic, jucător împrumutat actualmente de la Timişoara la Steaua.
Iancu a ţint să-i „liniştească” pe cei care cred că recurge la această metodă pentru că încă mai crede în obţinerea licenţei pentru Liga I. „Nu accesăm pentru licenţă. Nu mă interesează decât liga a doua sau a treia pentru la anul. Pentru Nikolic va intra o sumă bună în contul clubului, în luna mai. Cu aceşti bani, se vor acoperi cheltuielile pentru finalul acesta de campionat, poate şi cu o intervenţie mică din partea acţionarilor. Apoi, se va merge pe un nou proiect, în care BkP va fi doar sponsor, nu vom mai fi acţionari. Am fost convins de fiul meu, cel care a pus cea mai mare presiune pe mine să nu abandonez acest club. Vom vedea care va fi drumul pe care-l va lua clubul din luna iunie. Să vedem cine îl va administra, pentru că noi, repet, vom fi doar sponsori”, a explicat şeful clubului alb-violet.

Nu va plăti datoriile

Chiar dacă Poli este în pericol de a fi retrogradată sau dezafiliată pentru neplata unor datorii urgente către alte cluburi, Iancu i-a achitat doar suma restantă fostului căpitan, Dan Alexa. „Noua intervenţie cu lichidităţi se referă doar la banii necesari clubului şi jucătorilor. Nu mă interesează datoriile. Pericolul depunctării nu mai există. Dan Alexa şi-a primit banii, altfel eram depunctaţi săptămâna trecută”, a spus şeful lui Poli. Cât despre datoriile către Benfica, Slovan Liberec şi Banik Ostrava, Iancu a afirmat: „Cine a avut dreptate, a primit banii. Cine nu-i merită, nu-i va primi”.

Îi contrazice pe jucători

Fotbaliştii lui Poli se plâng că nu şi-au primit salariile, unii de patru luni, alţii de cinci luni. Totuşi, Iancu spune că jucătorii mint. „Unii şi-au retras şi memoriile. Nu e aşa cum spun ei, restanţele nu sunt atât de multe. Rover Cârstea, de exemplu, a primit trei salarii de când a venit la Timişoara, nu înţeleg de ce a dat declaraţiile acelea. Voi mergte la Târgovişte şi voi avea o discuţie cu jucătorii (n.r., Poli joacă acolo următorul meci de campionat). Scutaru şi Axente cu greu vor putea fi ţinuţi în viitorul sezon, dar nu va fi imposibil. Ceilalţi, cred că vor rămâne la echipă”, a spus patronul clubului timişorean.
 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO