Operatie dificila la Timisoara. Medicii au reconstruit arhitectura fetei unei paciente de 9 ani

Dată publicare: 31-01-2013 10:07
Dată actualizare: 03-02-2013 07:11


operatie,medici

 Interventie chirurgicala complexa la Spitalul Judetean din Timisoara. Pacienta, o fetita de 9 ani, suferea de o deformatie severa a arhitecturii fetei si a ochiului stang, din cauza unui defect congenital.

Copila s-a nascut cu un sindrom malformativ complex la nivelul sistemului lacrimal al ochiului stang, care a fost operat in urma cu 6 ani. In urma acestei interventii, fetita a ramas cu o cicatrice severa la pleoapa inferioara.

In urma acestor complicatii, a aparut lagoftalmia si un ulcer cornean care ii punea in pericol vederea la ochiul stang. Lagoftalmia este o afectiune care se manifesta prin aceea ca pleoapa superioara nu mai acopera ochiul, acesta ramane deschis chiar si in timpul somnului.

Operatia efectuata la Spitalul Judetean din Timisoara a constat in reconstruirea in intregime a pleoapei inferioare a ochiului, precum si aspectul hemifetei stangi.

Pacienta a avut o evolutie buna dupa operatie, interventia chirurgicala fiind declarata un adevarat succes. In urmatoarea perioada, micuta va fi urmarita si tratata in ambulator pana la vindecarea completa.

Operatia care a durat patru ore a fost efectuata de o echipa de medici ai Compartimentului de Microchirurgie Clinica Chirurgie Vasculara, coordonati de Conf.Dr. Lucian Jiga.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO